« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
PUŠTENI PROFESORI

Profesori s Ekonomije pušteni su na slobodu

Dekan Ekonomije Tipurić žali zbog ljage bačene na fakultet

Fotografija vijesti
Više o

akcija indeks

,

Deša Mlikotin Tomić

,

Darko Tipurić

Kako javlja Jutarnji.hr, profesorica na Ekonomskom fakultetu i predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin Tomić, Silvije Orsag i još četvero profesora s Ekonomskog fakulteta pušteni su iz pritvora večeras oko 18 sati, potvrdio je dekan Ekonomskog fakulteta Darko Tipurić.

Pušteni su nakon što su priznali kaznena djela za koja ih se tereti. Policija je i ranije najavila da će sve osumnjičenike koji priznaju pustiti da se eventualno brane sa slobode. Tako je policija jučer pustila više studenata koji su bili privedeni nakon što su priznali djela za koja se terete.

Osim Deše Mlikotin Tomić i Silvija Orsaga, pušteni su i profesori Zoran Kovačević, Nina Listz, Boris Sisek i Marica Škrtić. Nakon njihova puštanja na slobodu dekan Darko Tipurić komentirao je kako je akcija Indeks bacila ljagu koju će Ekonomski fakultet teško sprati sa svoga imena.

„Cijela ova akcija bacila je veliku ljagu na Ekonomski fakultet. Nije mi jasno zašto. Ako su pojedinci korumpirani, ne mora odmah institucija biti optužena“, izjavio je Tipurić.

„Strašno je da profesor godinama gradi svoju karijeru, a onda u jednome danu bace ljagu na njegovo ime. Kako će profesori sutra pogledati u oči studentima“, komentirao je uhićenja dekan Tipurić.

Dodao je kako su profesori, koji su većeras pušteni kućama, u teškom psihičkom stanju, da piju sedative, a neki od njih su odmah potražili liječničku pomoć. Komentirao je kako je uhićenje najteže pogodilo Silvija Orsaga koji izgleda kao da je u dva dana ostario 10 godina.
19.09.2008. 20:43:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh