« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
udruga dijaliziranih

Prof. Kes ponovno prozvan zbog korupcije u KBC Zagreb

Sporna je jeftina i nekvalitetna oprema za dijalizu koja je dovela do propusta u liječenju bubrežnih bolesnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dario Haček / Cropix)
Više o

KBC zagreb

,

dijaliza

,

Petar Kes

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih pacijenata KBC-a Zagreb ponovno je danas, optužujući bivšeg pročelnika Zavoda za dijalizu za korupciju, pozvala nadležne državne institucije da utvrde okolnosti pri nabavi opreme za dijalizu.

Ta je udruga danas izvijestila da posjeduje dokumentaciju koja tereti prof. Petra Kesa za korupciju pri nabavi nekvalitetne bolničke opreme koja je, kako tvrde, dodatno oštetila zdravlje bubrežnim bolesnicima.

Udruga stoga poziva nadležne institucije, policiju, USKOK i ravnateljstvo KBC-a da pod hitno utvrde razloge i okolnosti nabave jeftina i nekvalitetna oprema za dijalizu od brazilske tvrtke Pronefro na štetu pacijenata, a radi, kazao je uz ostalo predsjednik udruge Jozo Lončar, financijske dobiti bivšeg pročelnika Zavoda za dijalizu prof. Petra Kesa.

Inače, prof. Petar Kes podnio je 1. listopada ostavku na dužnost pročelnik Zavoda za dijalizu KBC-a Zagreb nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u liječenju bubrežnih bolesnika na dijalizi u toj bolnici.

Udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika KBC-a Zagreb još je u listopadu iznijela teške optužbe protiv prof. Petra Kesa zbog korupcije te pritužbi na lošu kvalitetu dijalize i štednju na lijekovima na uštrb pacijenata.

29.11.2009. 19:28:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh