« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
HDSSB optužuje

Sanader je kriv za sve korupcijske afere

Čelnici HDSSB-a traže od Vlade da inicira postupak protiv političkih nalogodavaca koji uživaju zaštitu DORH-a

(Karmen Mrkić, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

korupcija

,

HDSSB

Stranka Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) i Zajednica udruga građana HDSSB-a održali su danas sjednicu Predsjedništva u Drinovcima u BiH na kojoj su ustvrdili da je bivši premijer Ivo Sanader odgovoran za sve korupcijske afere i kriminalne radnje u Hrvatskoj od prosinca 2003. do 1. srpnja ove godine.

U priopćenju za javnost navodi se kako nakon "zastrašujućeg broja afera vezanih uz korupciju i kriminal u vrhu državne vlasti" traže od državnih institucija da se "locira, identificira, uhiti i u istražni zatvor transferiraju", kako smatra HDSSB, "politički nalogodavci koji su očito do sada 'uživali' zaštitu DORH-a".

Čelnici stranke podržavaju zahtjev za smjenom ministra Kalmete, a traže i odgovornost bivšeg premijera Ive Sanadera kojeg smatraju izravno odgovornim za korupciju u zemlji.

HDSSB ne prihvaća, kako se, uz ostalo, navodi u priopćenju, "licemjerna opravdavanja Božidara Kalmete i Zdravka Livakovića da nemaju nikakve spoznaje o pljački više stotina milijuna državnog novca u zadnjoj u nizu otkrivenih korupcijski afera". U priopćenju HDSSB-a se zahtijeva rezanje "svih krakova hrvatske kriminalne hobotnice" te da se na kraju, kako među ostalim kažu, pravdi privede Ivo Sanader.

HDSSB kaže da je u tešku gospodarsku situaciju Hrvatsku dovela, kako ocjenjuju, "nesposobna HDZ-ova vlada". HDSSB je, kažu , svjestan teške gospodarske situacije, no razmatrajući prijedlog državnog proračuna za 2010. godinu ocjenjuju kako "ništa ne može opravdati očigledno ponovno sramotno zapostavljanje Slavonije i Baranje u odnosu na ostale dijelove Republike Hrvatske".

"Kao najočitiji primjer takvog odnosa mogu se izdvojiti ukidanje kapitalnih investicija za KBC Osijek, zaustavljanje izgradnje mosta na rijeci Dravi u sklopu koridora Vc, drastično rezanje poticaja u poljoprivredi, te investicija za vodoopskrbu i odvodnju te cijeli niz drugih opravdano nominiranih projekata na području Slavonije i Baranje", istaknuto je, među ostalim, u priopćenju.

Na kraju se najavljuje da će se sabor stranke HDSSB održati 20. ožujka 2010. godine.

29.11.2009. 18:52:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh