« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
prava kosa

Prodaje se uvojak Elvisove kose

Na aukciji u Chicagu prodavat će se preko 200 predmeta koji su pripadali Kralju rock'n'rolla

(Wikipedia)
Više o

Elvis Presley

,

Elvis Presley

Aukcijska kuća Leslie Hindman u Chicagu, ponudit će na prodaju uvojak kose Elvisa Presleya. Najvjerojatnije je riječ je o kosi koju je Elvis morao odrezati tijekom služenja vojske 1958., a koja sada traži novog vlasnika.

Osim uvojka, u ponudi će biti još 200 predmeta, među kojima se istiće odjeća koju je Elvis nosio na koncertima, marame s kapljicama njegova znoja i božićne čestitke članovima obitelji.

Svi predmeti prvobitno su pripadali velikom Elvisovu obožavatelju i prisnom prijatelju Garyju Pepperu koji je preminuo tri godine nakon poznatog pjevača. Gary je cijelu kolekciju ostavio svojoj medicinskoj sestri, a ona se sada odlučila na prodaju ostavštine.

Mary Williams iz aukcijske kuće u Chicagu je priznala da nije napravljena DNK analiza kose, ali da je stručnjak za autentičnost John Reznikoff na temelju drugog uzorka potvrdio da se korijeni i boja kose uzoraka slažu.

John Reznikoff ujedno je i kolekcionar te posjeduje uvojke kose Georgea Washingtona, Abrahama Lincolna, Napoleona, Alberta Einsteina i Marilyn Monroe.

Elvisov uvojak mogao bi na aukciji postići cijenu preko 15 tisuća dolara.

13.10.2009. 16:51:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh