« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
skandal

Najnoviji hit "This is It" Jackson je stvarno ukrao Paulu Anki

Anka je zaprijetio tužbom i glavni producent izdavačke kuće odmah je priznao Ankino koautorstvo

(Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

Paul Anka

,

This is It

Pompozno najavljivani novi singl Michaela Jacksona This is It tek je pušten u javnost, a poznati pjevač Paul Anka ustvrdio je da su on i Jacko zajedno napisali pjesmu 1983. godine pod drugim naslovom, I Never Heard.

Prema riječima Anke, Jackson je maznuo snimku iz njegovog studija nakon što su pjesmu i snimili. Anka je odmah zaprijetio masnom sudskom tužbom izdavačkoj kući ukoliko ne navedu i njega kao autora.

Da je cijela priča istinita pokazalo se u roku od par sati, kada je dužnosnik Jacksonove izdavačke kuće Jon McClain potvrdio da se radi o "zabuni", priznao suautorstvo Paula Anke na pjesmi i obećao da će zarada i slava ići i Paulu Anki.

Upravitelji nasljeđa Michaela Jacksona također su izdali priopćenje u kojem se potvrđuje da je legendarni Paul Anka napisao pjesmu zajedno s Jackom.

Na Wikipediji se već može naći podatak da je Paul Anka uz svoje nezaboravne evergreene Put Your Hand on My Sholder i Diana, i one koje je napisao za Toma Jonesa (She's a Lady) i Franka Sinatru (My Way), napisao i pjesmu I Never Heard s Michaelom Jacksonom.

13.10.2009. 20:24:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh