« Film
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZA FANOVE

Prodaje se originalni kostim Dartha Vadera

SLIKE - Kostim Dartha Vadera, jednog od najzloćudnijih likova u povijesti filma, prodaje se na aukciji

Darth Vader
Darth Vader (Getty Images)
Više o

aukcija

,

Ratovi zvijezda

,

brzina jedenja

,

uskraćivanje seksa

Iznimno rijedak kostim Dartha Vadera naći će se idući mjesec na aukciji a očekuje se da će postići cijenu i do 365.000 dolara, rekla je aukcijska kuća Christie's u srijedu.

Smatra se da su glavni dijelovi kostima iz 1980., među kojima su kaciga i i maska, bili napravljeni upravo za drugi nastavak serijala Ratova zvijezda "Imperija uzvraća udarac", dodala je aukcijska kuća. Kostim će biti glavni predmet na aukciji predmeta popularne kulture 25. studenog u Londonu.

Darth Vader, jedna od najprepoznatljivijih i najzloćudnijih likova u povijesti filma, imao je središnju ulogu u priči o "Ratovima zvijezda", kultnom filmskom serijalu Georgea Lucasa.

"Iako su bilješke o kostimima napravljenim i korištenim za prvu trilogiju Ratova zvijezda ograničene, kaciga, maska i pokrivala za ramena iz ovog primjerka imaju porijeklo koje vodi do filmskih studija u vrijeme produkcije filma", rekao je Christie's.

Kostim je sadašnji vlasnik, privatni kolekcionar iz SAD-a, kupio 2003. i prvi je cjeloviti kostim ponuđen na aukciji.(hina/metro-portal)

28.10.2010. 15:36:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Amin
    14.03.2016. 20:02
    Ja mislim da je Darth Vader super čovjek
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh