« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
SAMO 3122 KOMADA

Prodaja automobila u travnju pala 25%, Opel najpopularniji

Opel Astra na vrhu je prodaje po modelima u prva četiri mjeseca, sa 777 prodanih primjeraka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Opel

,

prodaja automobila

,

automobilska industrija

Tijekom travnja u Hrvatskoj su prodana 3.122 nova putnička automobila, što je devet posto manje nego u ožujku i 25 posto manje nego u travnju prošle godine, pokazuju podaci agencije Promocija Plus.

U prva četiri mjeseca ove godine u Hrvatskoj je po tim podacima prodano 12.106 automobila ili 28,5 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Po markama, najbolje prodajne rezultate i dalje ima Opel sa 415 prodanih automobila u travnju, uz tržišni udio od 13,3 posto i 1.630 automobila u prva četiri mjeseca, što mu je bilo dovoljno za ostvarenje 13,5 postotnog tržišnog udjela.

Vozila marke Volkswagen u travnju je prodano 369 (tržišni udio 11,9 posto), a u prva tri mjeseca 1.439 (tržišni udio 11,2 posto).

Listu prvih pet automobilskih maraka po prodaji u prva četiri mjeseca zatvaraju Chevrolet, Renault i Peugeot, a među popularnijim markama su i Hyundai, Škoda, Citroen, Ford i Mazda.

Opel Astra na vrhu je prodaje po modelima u prva četiri mjeseca, sa 777 prodanih primjeraka. Gledajući samo travanj, najbolje prodajne rezultate ima Volkswagen Polo sa 183 prodana primjerka.

Hrvatski kupci su uz ta dva modela u prvoj trećini godine najčešće kupovali Opel Corsu, Volkswagen Golf i Renault Megane, a solidnu prodaju bilježe i Renault Clio, Hyundai i30, Škoda Octavia, Chevrolet Cruze i Chevrolet Aveo.

Od svih prodanih automobila u prva četri mjeseca, dvije trećine je benzinaca i trećina dizelaša, pokazuje analiza Promocija Plusa.(hina/metro-portal)

05.05.2010. 10:52:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh