« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
HUMANITARNA KORIST

Vulkanski pepeo s Islanda prodaje se preko interneta

Cijena sivkasto-bijelog pepela iznosi oko 108 dolara po teglici od 160 grama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

vulkanski pepeo

,

Island

,

erupcija

Vulkanski pepeo s Islanda koji je nedavno izazvao paralizu zračnog prometa u cijeloj Europi, sada se prodaje preko interneta, objavili su mediji u utorak.

"Obratili su nam se ljudi koji su željeli kupiti pepeo iz vulkana Eyjafjallajoekulla. Pitali su kako ćemo im ga dostaviti. Tada smo odlučili ponuditi vulkanski pepeo na prodaju preko interneta", rekao je Sofus Gustavsson na islandskom siteu za online prodaju nammi.is.

"Sada prodajemo i šaljemo vulkanski pepeo u cijelom svijetu - od Austalije do Sjedinjenih Država, Njemačke, Finske i Norveške", dodao je Gustavsson. Njegova tvrtka sivkasto bijeli vulkanski pepeo prodaje po cijeni od otprilike 108 dolara za teglicu od 160 g.

Novac prikupljen tom prodajom prosljeđuje se organizaciji za dobrovoljnu pomoć i civilnu obranu ICE-SAR koja se bavi čišćenjem nakon vulkanske erupcije na Islandu. Vulkan na glečeru Eyjafjallajoekull, jugoistočno od glavnog grada Reykjavika, eruptirao je u travnju i izazvao šestodnevno zatvaranje europskog zračnog prostora, što je blokiralo stotine tisuća putnika i nanijelo štetu koja se broji u milijardama eura. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 19:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh