« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
TEHNIČKA ROBA

Mercator preuzima i Merkur

Mercator namjerava financirati operaciju dokapitalizacijom, a preuzeo bi 44 Merkurove trgovine tehničkom robom, od kojih se 32 nalaze u Sloveniji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/Cropix)
Više o

Mercator

,

citati

Najveći slovenski trgovački lanac "Mercator" potpisao je u srijedu pismo namjere prema kojemu će u roku od dva mjeseca, nakon provedenog dubinskog pregleda, preuzeti sve trgovine tehničkom robom tvrtke "Merkur".

Pismo o namjeri potpisali su direktor Mercatora Žiga Debeljak i direktor "Merkura" Bine Kordež u ime diničarske skupine Merfin koju većinom čini "Merkurov" poslovni menadžment.

"Mercator" namjerava financirati operaciju dokapitalizacijom, a realizacijom dogovora preuzeo bi 44 Merkurove trgovine tehničkom robom, od kojih se 32 nalaze u Sloveniji.

Slovenski mediji navode da je Kordež kao vodeći u skupini menadžera koja je prethodnih godina izvršila menadžerski otkup Merkura bio prisiljen na ovaj potez zbog velikog pada prometa, smanjene likvidnosti i teškoća u servisiranju oko pola milijarde eura bankarskih kredita kojima se prethodnih godina opteretio Merfin.

Konačno preuzimanje Merkura od strane Mercatora (koji i sam ima tehnički prodajni sektor) trebao bi pregledati i odobriti slovenski državni regulator za zaštitu konkurencije, kako bi se zajamčilo da neće doći do trgovačkog monopola u sektoru prodaje tehničke robe, javili su u srijedu slovenski mediji. (hina/metro-portal)

05.05.2010. 22:11:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh