« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
slovaci

Privedeno 27 navijača, 6 slovačkih

Jučerašnja utakmica ponovno obilježena sukobima

(Vladimir Duganžić, CROPIX)
Više o

slovački navijači

,

Hajduk Žilina

,

neredi navijača

Splitska je policija na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji objavila kako na sinoćnjoj utakmici europske lige između HNK Hajduka i MŠK Žiline iz Slovačke nije bilo većih izgreda osim što je privedeno 27 navijača.

Na tiskovnoj je bio i načelnik Sektora policije Marko Srdarević koji je kazao kako se može reći da je utakmica prošla bez izgreda iako su neki mediji najavljivali drugačije s obzirom na ponašanje slovačke policije prema Hajdukovim navijačima prije sedam dana u Žilini.

Policija je spriječila četrdesetak gledatelja koji su u svečanoj loži pokušali izazvati incident, pa je osim interventne policije morala reagirati i specijalna policija. Prilikom intervencije u svečanoj loži lakši udarac u lice je zadobio i načelnik Policijske postaje Makarska, potvrđeno je to na tiskovnoj. Većih izgreda zbog brojnosti policije nije bilo ni ispred doma Hajduka gdje se okupilo oko 200-tinjak navijača.

Utakmicu na stadionu u Poljudu pratilo je 22.000 gledatelja od čega šezdesetak gostujućih navijača. Prije, za vrijeme i poslije utakmice policija je privela 27 navijača, od čega je 21 navijača Hajduka, te šest slovačke Žiline.

Policija je podnosila većinom prekršajne prijave, njih 24, prema Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o oružju, Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, te po Zakonu o osobnoj iskaznici, ali i kaznene prijave protiv trojice navijača koji su zapalili petnaestak sjedalica na stadionu. Svi su uhićeni i privedeni na krim obradu, kazala je Kristina Sladojević iz splitske policije.

Pregledom stadiona policija je pronašla dvije bengalke, pet dimnih kutija i jednu teleskopsku palicu.

Izvor: Hina

07.08.2009. 11:08:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh