« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
PRIRODA DAJE

Prirodni recepti za njegu tijela

Umjesto da ostavljate novce kozmetičkim kućama, napravite sami preparate za njegu tijela, kose i lica u vlastitoj kuhinji

Uljepšajte se na prirodan način
Uljepšajte se na prirodan način (Shutterstock)
Više o

njega tijela

,

njega kože

,

lijepa kosa

,

prirodni recepti

,

lijepa koža

,

prirodne maske

Prirodna kozmetika uvijek je bolji odabir od kupovne, pa vam donosimo nekoliko savjeta za njegu cijelog tijela koji su izuzetno učinkoviti i korisni.

Tako je medeni piling najbolji izbor za čistu i glatku kožu tijela, a priprema se vrlo jednostavno - dvije žlice morske soli umiješate u četiri žlice meda, dobro istrljate tijelo i nakon toga se istuširate mlakom vodom. Rezultat - meka i podatna koža.

>> Prirodne maske protiv bora >>

Nakon toga možete primjeniti i Kleopatrinu kupku - 200 ml vrhnja i tri žlice orahovog ulja promiješate i ulijete u svoju kupku. Mlijeko je dobar odabir ako nemate vrhnja, a koža će vam nakon toga biti baš kao kod legendarne egipatske ljepotice.

Vrat često zaboravljamo u beauty tretmanima, pa ga počastite jednom maskom od meda i maslinovog ulja - u tri žličice toplog ulja umiješajte malo meda i namažite vrat. Omotajte ga vlažnim ručnikom i ostavite dvadesetak minuta, nakon toga isperite toplom vodim. 

>> Domaće maske za lice od jednog sastojka >>

Lice će biti prelijepo i čisto nakon maske od jogurta i krastavaca - tanki sloj jogurta na licu prekrijte narezanim krastavcima, ostavite da djeluje 20 minuta i nježno isperite toplom vodom.

Za kraj, pakung za kosu - izgnječite avokadu, umutite dva žutanjka i sve zajedno nanesite na kosu, temeljito isperite nakon dvadesetak minuta. 

>> Prirodne maske za bujnu i sjajnu kosu >>

24.09.2014. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh