« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
APCIHA!

Namirnice koje sprječavaju prehladu

U tmurne i vlažne jesenske dane ključno je voditi računa o zdravoj prehrani i osnažiti imunitet na što prirodniji način, a u tome će vam pomoći ove namirnice

Šipak nikako ne smijete propustiti
Šipak nikako ne smijete propustiti (DeviantArt)
Više o

zdravlje

,

šipak

,

prehlada

,

luk

,

bukovače

Prehlade su stigle s prvim jesenskim danima, a uz njih ruku pod ruku ide kašalj, razne grlobolje i viroze. No, ako vodite računa o zdravoj prehrani i jačate imunitet na prirodan način, nemate se čega bojati.

Povrće, voće i med trebaju biti svakodnevno na jelovniku, jer su za snagu imuniteta ključni vitamini A, B, C i E, a od minerala želite imati bakar, cink, folnu kiselinu, selen i željezo.

Bukovače su prepune vitamina, minerala i masnih kiselina koje sve zajedno podiću imunitet, a predstavljat će sjajnu promjenu na vašem jelovniku.  

Kesten je jedini orašasti plod u kojem možemo pronaći vitamin C i to u fantastično velikim količinama, zajedno s dijetalnim vlaknima i zdravim masnim kiselinama. Ukratko - genijalno, ukusno, zdravo.

Luk obično podcjenjujemo kao nešto što je samo podloga za jela, no kako je pun dijetalnih vlakana uz obilje vitamina B6, C, folata i mangana, to je zapravo idealna jesenska hrana.

Šipak je prava jesenska superhrana, prepuna vitamina A, C i E, folne kiseline i kalija. Jedite ga, radite sokove i smoothieje s njim, neka svakoga dana jedan šipak završi u vašem tanjuru.

Zapravo je logika jednostavna - priroda nam uvijek sezonski daje ono što nam najviše treba u neko doba godine. Slušajte Majku Prirodu i problema neće biti. 

17.10.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh