« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
ISPROBAJTE

Prirodna maska za peglanje bora

Botoks ili plastika? Ništa od navedenog, naravno, uvijek je najbolje isprobati što nam nudi priroda, poput ove maske za lice iz kućne radinosti

Samo par sastojaka koje svatko ima u kuhinji
Samo par sastojaka koje svatko ima u kuhinji (Shutterstock)
Više o

prirodna maska za lice

,

mrkva

,

škrob

,

brisanje bora

Brisanje bora san je svake žene koja se pogledala u ogledalo i jednog jutra ugledala prvu, a neke i pretjeruju u pokušajima da ostanu mladolike. Botoks, plastične operacije i sva sila drugih tretmana ipak ne mogu zaustaviti starenje.

No, priroda može, ne baš do kraja, ali u svakom slučaju učinkovitije od kozmetičkih preparata nevjerojatnih cijena, pa evo jedne maske od sastojaka koje stvarno svatko ima u kuhinji.

Prirodna maska za brisanje bora

Sastojci

1 žlica kukuruznog škroba
1 žlica kiselog vrhnja s manje masti
5 žlica svježe napravljenog soka od mrkve
100 ml vode

Priprema

Vodu uspite u lonac i dodajte škrob, lagano grijte na srednjoj vatri i stalno miješajte kako bi smjesa postala gusta, ali bez grudica. Nakon što se škrob skuha, odložite lonac sa strane i pustite da se ohladi. U mlaki škrob dodajte vrhnje i sok od mrkve pa dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Upotreba

Nanesite smjesu na čisto, oprano lice i ostavite da djeluje pola sata, pa je isperite toplom vodom. Nanosite masku 3-5 puta tjedno i već za tri tjedna vaše će se bore vidljivo smanjiti.

31.08.2016. 18:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh