« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
DAMIR BORAS:

Primorac je u pravu kad govori o školarinama

Na fakultetu su svjesni da je financiranje jedno, a određivanje školarina drugo.

(Boris Kovačev, CROPIX)
Više o

Dragan Primorac

,

studentski prosvjed

,

Filozofski fakultet

,

besplatno obrazovanje

,

Damir Boras

,

blokada fakulteta

Prodekan na Filozoskom fakultetu Damir Boras, komentirajući izjavu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca da bi fakultet trebao studentima koji prosvjeduju vratiti školarine kad se već solidarizira s njima, rekao je danas kako je riječ o "dobroj retoričkoj figuri".

Napomenuvši kako nije osobno čuo tu ministrovu izjavu, Boras je rekao da je on vjerojatno htio naglasiti da participaciju u školarinama određuje Sveučilište, odnosno da je to pitanje koje fakulteti sami određuju. Fakultetsko vijeće izjasnilo se na izvanrednoj sjednici za financiranje javnih obrazovnih ustanova na sve tri razine, što je i sada u zakonu, ali tako da bude izrijekom da se financiraju sve razine uključujući i doktorske studije, dodao je.

Po njegovim riječima, i studentski zahtjevi o besplatnom visokoškolskom obrazovanju također su neprecizno izrečeni.

Mi smo svjesni da je financiranje jedno, a određivanje školarina drugo, istaknuo je Boras, izrazivši nadu da će prosvjednici i Nezavisna studentska inicijativa prihvatiti taj stav Filozofskog fakulteta i da će se što skorije nastaviti obrazovni proces. (hina/metro-portal)

23.04.2009. 15:14:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomo
    23.04.2009. 17:17
    Ne znaš tko više mulja i izbjegava odgovor.

    Primorac je 3 dana smišljao kako da ne odgovori na konkretni zahtjev koji traže studenti (besplatno školovanje), a neki majstori to očito nisu primjetili.

    Studenti ti moraju tražiti od Ministarstva, ne od fakulteta, to je jasno ko dan. To znači da se ministarstvo mora izjasniti o tome.

    A da ima podlih gadova na fakultetima, ima.
    Ja plaćam 2.500kn godišnje samo "režijske troškove fakulteta"!?!? Da se preselimo svi na fakultet, ne bi u godini dana napravili struje, vode i grijanja za tolike pare. Najobičnija pljačka.

    I treba ih stisnut, samo naprijed ekipa. Svi smo uz vas.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh