« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
put do pantovčaka

Primorac će tužiti Vidoševića ako mu se ne ispriča

POGLEDAJTE VIDEO - Primorac odlučno odbacuje optužbe o zlostavljanju žena, a traži da se otkriju Vidoševićeve kriminalne radnje

(Davor Pongračić/Cropix/Infopunkt )
Više o

Dragan Primorac

,

Nadan Vidošević

,

predsjednički izbori

,

predsjednički kandidat

,

predsjednička kampanja

Nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac danas je na konferenciji za novinare odgovorio na optužbe Nadana Vidoševića koji ga je prije nekoliko dana na televizijskom sučeljavanju optužio da zlostavlja i tuče žene.

Primorac tvrdi da su optužbe bez ikakve osnove, odlučno ih odbacuje i najavljuje sudsku tužbu protiv Vidoševića ukoliko se u najkraćem roku ne ispriča njemu i njegovoj supruzi. Kako kaže, na optužbe je morao reagirati radi "zaštite digniteta žena, istine i obitelji koja mu je svetinja".

Osim prijetnji tužbom, Primorac je Vidoševića optužio i za kriminalne radnje tijekom devedesetih, za što ga je optuživao i tijekom prošlotjednog sučeljavanja. Primorac tako traži da se pokrenu istrage protiv koruptivnih radnji s kojima je Vidošević povezan, a prije svega se radi o Dalmacijacementu, Meštrovićevom ateljeu, Pješčanoj uvali u Istri i 4,5 milijuna tadašnjih maraka otuđenih iz HNK Hajduk.

''Zašto Državno odvjetništvo još nije pokrenulo istragu? Da je ona pokrenuta na vrijeme Vidošević bi sad bio u zatvoru", upitao se Primorac i pozvao DORH da poduzme potrebne korake i utvrdi istinu.

Zatražio je još jednom da se objave imovinske kartice političara iz devedestih godina i dodao kako je ovo njegova zadnja izjava na temu Vidoševićevih optužbi.

Na pitanje da komentira optužbe Andrije Hebranga da je već potrošio 25 milijuna kuna u kampanji i da je „čučavac" jer se, prema Hebrangovim riječima 1991. godine sakrio u inozemstvu, Primorac je kratko rekao da nema više što reći o doktoru Hebrangu.

14.12.2009. 15:10:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh