« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
miroslav tuđman:

Dosegnuto je moralno dno u vođenju državne politike

Oni koji su naredili akciju premetačine generala trebaju snositi odgovornost, zaključio je Tuđman

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

predsjednički izbori

,

predsjednički kandidat

,

Miroslav Tuđman

,

predsjednička kampanja

Nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Tuđman kazao je na konferenciji za novinare u Šibeniku kako je premetačinom stanova i privođenjem hrvatskih generala "dosegnuto moralno dno u vođenju državne politike".

Dodao je kako bi vlada trebala ispitati po čijem su nalogu obavljeni premetačina i privođenje generala, jer je to u suprotnosti s haaškom procedurom, a i s pozitivnim hrvatskim zakonima. Oni koji su naredili tu akciju trebaju snositi odgovornost, ustvrdio je Tuđman.

Istaknuo je kako je takva politika, u kojoj se odustalo od načela zaštite hrvatskog suvereniteta, posljedica kontinuiteta od Račana, Mesića, preko Sanadera do Kosor.

"Ključna točka moga programa je to da se odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne u Haagu ili Bruxellesu. Po tomu se bitno razlikujem od većine ostalih predsjedničkih kandidata koji su se opredijelili za nastavak Mesićeve i Sanaderove politike", zaključio je Tuđman.

Ustvrdio je kako je za budućnost Hrvatske presudna suverena i samostalna politika jer se bez nje ne mogu prevladati ni gospodarske teškoće.

Komentirajući svoje protukandidate, Tuđman je kazao kako ih polovica ne bi završila utrku za predsjednika da funkcionira pravna država, jer bi morali odgovarati odakle im tolik novac za kampanju. Istaknuo je kako nacionalni mediji forsiraju sliku da je biračko tijelo "lijevo" orijentirano, no stvarnost je drukčija.

"Objektivno, naše je biračko tijelo desno orijentirano, no manje njih izlazi na izbore. Ako bi više birača izišlo na izbore, onda bi se naručitelji anketa o popularnosti predsjedničkih kandidata mogli jako iznenaditi", zaključio je Tuđman. (hina/metro-portal)

14.12.2009. 15:41:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh