« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DRAŽBA

Primjerak stripa Superman prodan za više od 2 milijuna dolara

Radi se o primjerku u kojem se slavni junak pojavljuje prvi put, a pretpostavlja se da ih u svijetu postoji još stotinjak, ali tek ih je nekoliko u dobrom stanju

Fotografija vijesti
Više o

Superman

,

rekordne aukcije

Jučer je na dražbi u SAD-u za vrtoglavih 2,16 milijuna dolara prodan primjerak stripa u kojemu se prvi put pojavljuje slavni Superman, čime je i službeno postao najskuplji strip na svijetu, prenosi Hina.

Početna cijena na online dražbi bila je milijun dolara, a imena prodavatelja i kupca nisu objavljena, ali se nagađa da je strip bio u vlasništvu glumca Nicolasa Cagea. Strip je objavljen 1938. i tada je stajao 10 centi.

Pretpostavlja se da postoji još 100 primjeraka stripa, ali tek ih je nekoliko u dobrom stanju. Primjerak istoga stripa u ožujku je prodan za tada rekordnih 1,5 milijuna dolara, ali taj nije bio u toliko dobrom stanju.

Strip koji je prodan u srijedu navodno je ukraden 2000. i pretpostavljalo se da je izgubljen sve dok nije pronađen u jednom skladištu u travnju ove godine, baš kao što se pričalo za strip u vlasništvu Nicolasa Cagea.

Hollywoodski glumac, čiji se sin zove Kal-El, kao i Superman, kupio je 1997. svoj primjerak stripa za 150.000 dolara

01.12.2011. 11:56:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh