« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
ZOKI, PAZI METAK

Prikupljeno preko 400 tisuća potpisa za referendum

Predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović pozvao je građane da se pridruže toj inicijativi

Zoki, a što sada? :)
Zoki, a što sada? :) (Screenshot)
Više o

referendum

,

potpisi

,

pitanja

,

Referendumski ustanak

Referendumski ustanak organizirao je prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o četiri pitanja - ponavljanju referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, zabrani prometovanja i prodaje genetički modificiranih organizama, poništenju prethodne privatizacije te zabrani rasprodaje prostora, resursa i imovine Hrvatske.

Potpisi se prikupljaju od 13. veljače u 52 grada na više od 120 lokacija, a do sada je prikupljeno preko 100 tisuća potpisa za svako referendumsko pitanje.

Ocijenivši da se radi o impresivnom broju sakupljenih potpisa, predsjednik organizacijskog odbora Zoran Mihajlović pozvao je građane da se pridruže toj inicijativi.

Zamolio je državne službe da izađu u susret i ne stvaraju probleme aktivistima sa štandovima jer je, kako je rekao, 'akcija bitna za konsolidaciju društva'. Istaknuo je da je akciju podržao i sindikalist Ozren Matijašević te brojne udruge.

Na novinarski upit ne kasne li s akcijom, budući da je jedno od pitanja na referendumu ulazak u Europsku uniju u koju Hrvatska ulazi 1. srpnja, Mihajlović je ustvrdio da ne kasne jer građani tada nisu pitani na ispravan način te da je također prekršen Ustav i zakon.

23.02.2013. 04:19:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    McDogalds
    27.02.2013. 01:33
    Svaka čast građani Hrvatske! Ovo je prvi korak koji savršeno pokazuje da nam kriminalci ne mogu ništa ako mi to jednostavno - ne želimo!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh