« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SDP NA NOGAMA

Prijevremeni izbori jedino su pravo rješenje!

Sanaderov istup neće zaustaviti pobjedu SDP-ovog kandidata Josipovića u drugom krugu, tvrdi SDP-ovac Ranko Ostojić

SDP-ovac Ranko Ostojić smatra da je došao trenutak za prijevremene izbore
SDP-ovac Ranko Ostojić smatra da je došao trenutak za prijevremene izbore (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

SDP

,

Ranko Ostojić

,

prijevremeni izbori

Današnje ponašanje i izjave bivšeg premijera Ive Sanadera nije moglo proći nezapaženo u redovima Socijaldemokratske partije. Tako je član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić na izvanrednoj konferenciji za novinare u Splitu izjavio kako je nakon današnjeg istupa bivšega premijera Ive Sanadera potrebno raspisati prijevremene izbore u Hrvatskoj.

"Za ovu zemlju prijevremeni izbori su jedino pravo rješenje", kazao je Ostojić naglasivši da govori u ime Predsjedništva SDP-a. Ostojić je kazao kako se događanja unutar HDZ-a odražavaju na stabilnost cijele zemlje pa bi samo prijevremeni izbori i legitimitet vlasti koja bude izabrana mogli Hrvatsku izvući iz gospodarske krize i korupcijskih afera u koje nas je, po Ostojiću, doveo HDZ. Istaknuo je kako najava Ive Sanadera da će se politički aktivirati kao počasni predsjednik HDZ-a "unutarnja stvar HDZ-a, kao i njegova (Sanaderova) ocjena prvog kruga predsjedničkih izbora."

"S druge strane, u ovom bi trenutku bilo bolje da je Sanader pred javnošću odgovorio na mnoga pitanja otvorena proteklih mjeseci o odgovornosti i upletenosti politike u kriminal u državnim poduzećima, a kojima se sada bave istražna tijela", rekao je Ostojić.

Na upit kako komentira Sanaderov zahtjev Predsjedništvu HDZ-a da se opredijeli kojeg će predsjedničkog kandidata podržati u drugom izbornom krugu 10. siječnja, Ostojić je više puta ponovio da se o tomu treba izjasniti premijerka Jadranka Kosor posebice u svojstvu predsjednice HDZ-a.

Podsjetio je kako je Kosor rekla da u drugom izbornom krugu HDZ neće podržati ni jednog kandidata. "Bilo bi čudno da HDZ promijeni takav stav", dodao je Ostojić. Sanaderov istup neće zaustaviti pobjedu SDP-ovog kandidata Josipovića u drugom krugu, ustvrdio je Ostojić. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 18:35:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh