« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

Prijave za II Zagreb Clown Festival

Zagreb Clown Festival međunarodni je festival koji pred publiku donosi aktualna ostvarenja klaunskog teatra, u organizaciji Triko Cirkus Teatra. Rok za prijavu za sudjelovanje je 5. veljače 2021

Bit će zabavno, sigurno!
Bit će zabavno, sigurno! (Arhiva)
Više o

Zagreb Clown Festival

,

klaunovi

Tema ovogodišnjeg festivala su 'Odnosi': socijalni odnosi, partnerski odnosi, unutarnji odnosi između mogih ja koji se u nama skrivaju, pa nadalje cijeli spektar - od neposrednih do posrednih odnosa, odnosa između kojih stoji ekran, ili pak netko treći. Time odajemo počast najvažnijem odnosu u klaunskom kazalištu- a to je odnos klauna s publikom. 

 Ovdje klaun nije tek površni zabavljač već kazališna persona koja propagira ranjivost kao snagu, svjesnost kao poziv, igru kao rast. Ovaj izvedbeni stil nalazi uporište u tijelu, u fizičkoj komediji i vještini, te u neposrednoj komunikaciji s publikom.

Triko Cirkus Teatar profesionalno je nezavisno kazalište koje kroz produkciju i distribuciju predstava za djecu i odrasle njeguje klaunski kazališni izričaj. U svom desetogodišnjem postojanju Triko je pokrenuo i ostvario mnogobrojne inicijative i programe popularizacije novo cirkuske umjetnosti u široj zajednici kao i  programe edukacije za profesionalne izvođače. 

Ovim festivalom Triko Cirkus Teatar želi staviti Zagreb na mapu svjetske klaunske izvođačke rute.

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA:

Festival će se održati u Zagrebu od 08- 11.04. 2021. godine. Ukoliko epidemiološka situacija bude nepovoljna  (duboko se nadamo da neće i da će dvorane biti pune) realizirat će se digitalni prijenosi predstava.

NAČIN PRIJAVLJIVANJA:

Molimo zainteresirane da ispune prijavnicu: https://forms.gle/FrfhpQDDACLe88NPA

ROK ZA PRIJAVU: 05.veljače 2021. godine.

NAČIN ODABIRA PREDSTAVA:

Predstave se odabiru putem natječaja ili izravnim pozivom. Osnovni kriterij za odabir predstava je njihova umjetnička kvaliteta i žanrovska sukladnost. Svi prijavljeni bit će obaviješteni o rezultatu izbora. Organizator zadržava pravo odabira predstava bez posebnog obrazloženja.

POKRIVANJE TROŠKOVA::

Organizator osigurava dva noćenja za najviše četiri člana ansambla, te honorar za izvedbu.

DODATNE INFORMACIJE:

Detaljnije podatke o Zagreb Clown Festivalu i Triko Cirkus Teatru možete naći na  www.trikocirkusteatar.com
FB: Zagreb Clown Festival i FB:Triko Cirkus Teatar
Telefon: +385 99 4437007
E-mail: trikocirkus@gmail.com

Projekt Zagreb Clown Festival provodi se uz financijsku potporu Zaklade „Kultura nova" i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

05.01.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh