« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
MUZEJI

MSU se ponovno otvara 9. siječnja

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu izvijestio je u utorak da se ponovno otvara za publiku u subotu, 9. siječnja, a sada su u tijeku sigurnosni pregledi zgrade i umjetnina nakon novih potresa

Čekamo 9. siječnja
Čekamo 9. siječnja (Arhiva)
Više o

MSU

Pozivaju posjetitelje da do vikenda ostanu u kontaktu s programima MSU putem newslettera, web stranice msu.hr, te stranica @msuzagreb na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter).

Iz Muzeja za umjetnost i obrt objavili su da su, suosjećajući s građanima Petrinje, Siska i okolice zbog potresa, zahvalni što Muzej nije pretrpio znatna novija oštećenja. Sukladno novonastaloj situaciji te radi temeljitog pregleda zgrade ipak će do daljnjega biti zatvoren.

Potres je ponovno ostavio trag na zgradi Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, no neusporedivo manje nego proljetos - odlomljena žbuka, popadali inventar te poneka pukotina u zidu i otpala cigla.

Muzej ostaje zatvoren uslijed posljedica potresa i pandemije čekajući početak rekonstrukcije i obnove financirane sredstvima europskih fondova i Grada Zagreba, a potpisan je i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja - novi Hrvatski prirodoslovni muzej" vrijedan 69 milijuna kuna, kojim će Muzej u potpunosti biti obnovljen.

Još od proljetnog potresa za javnost su zatvoreni Hrvatski povijesni muzej, Hrvatski školski muzej, Muzej Mimara, Hrvatski muzej naivne umjetnosti.

Na svojim Facebook stranicama i dva su nezavisna zagrebačka kina objavila da prekidaju s projekcijama uslijed nove situacije - zagrebačko kino Kinoteka neće imati programe do kraja tjedna, a Tuškanac će biti zatvoren do daljnjega zbog sigurnosnih razloga, odnosno zbog svakodnevnih podrhtavanja tla

05.01.2021. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh