« Seks
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
MUŠKO ŽENSKI ODNOSI

Prijatelji s povlasticama - sve popularnija vrsta odnosa među mladima

Odnos u kojem imate sve osim emocionalne veze zvuči jako dobro jer ne možete biti povrijeđeni, ali da li je to baš tako?

Seksualni odnosi bude emocije u ženama htjele to ili ne
Više o

seks

,

muško ženski odnosi

,

emocije

,

prijatelji s povlasticama

Prijatelji s povlasticama je odnos u kojem se dvoje druži, ponekad i izlaze zajedno te uživaju u seksualnom odnosu. Razlika između klasične veze i ove je u tome što nema emocionalne i praktične veze.

Ovo svakako zvuči nekonvencionalno i neromantično, ali nije tako rijetko kako biste mogli pomisliti.

Sve veći broj mladih žena bira ovakav životni stil - odnosi s prijateljem više nisu taboo, a izmišljen je i pojam koji označava takvu vrstu odnosa - prijatelji s povlasticama alias „friends with benefits".

Žene najčešće stupaju u ovu vrstu odnosa  u kasnim 20-tim i početkom 30-tih. Stupaju u seksualne odnose s osobama koje su do tad smatrale prijateljima, no često ostaju zbunjene  i neispunjene nakon što ta veza ili završi ili se ne pokrene u željenom pravcu.

Najčešće su u pitanju susreti samo seksualne naravi, ali neki „parovi" se i druže poput konvencionalnih partnera. Razlika je samo što su slobodni imati i druge partnere i što ne moraju nikome polagati račune za svoje postupke.

Koliko to može biti zbunjujuće pokazuju i mnoge žene koje osjećaju ljubomoru kad njihov prijatelj s povlasticama izlazi s drugim ženama.

Psihoterapeuti smatraju kako takve veze ne mogu nikako biti pozitivne za ljude koji se nalaze u njima te da te osobe nisu niti svjesne kolike emocionalne posljedice takav odnos može imati po njih.

U trenutku kad žena stupi u seksualni odnos s prijateljem, za nju se sve mijenja, ma koliko ona mislila da je to samo seks. Čak i sam ženski mozak tijekom seksa otpušta hormon oksitocin koji utječe na emocionalno vezivanje s muškarcem s kojim ima odnos.

Muškarci su, s druge strane, programirani za ostavljanje sjemena na što više strana, tako da su oni u mogućnosti isključiti emocije i imati samo seksualnu vezu.

Socijalne mreže poput Facebooka pomažu nastajanju ovakvih veza jer imamo sve više aplikacija za svaki osjećaj, a i preko ekrana sve se čini mogućim. Ne mora se ništa izgovoriti, samo stavimo seksi smajlića i drugoj strani je sve jasno.

Nažalost, kao i svaka veza i ova mora sazrijevati, a s obzirom da se strane unaprijed dogovore da toga neće biti, dolazi do razlaza koji može boljeti jednako kao i kod prekida konvencionalne veze - tako da nemojte se zavaravati kad sljedeći put budete rekle same sebi: „Ovo je samo seks!"

27.07.2011. 09:49:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh