« Zdravlje
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
ZDRAVLJE

Pričajmo o migreni

Udruga Migrena Hrvatska pokrenula je nacionalnu kampanju Pričajmo o migreni, u sklopu koje je lansirana i migrena.hr - prva hrvatska sveobuhvatna online platforma posvećena toj bolesti

Pričajmo o migreni
Pričajmo o migreni (migrena.hr)
Više o

migrena

Hrvatska je dobila prvu udrugu posvećenu migreni, neurološkoj bolesti koja pogađa svaku sedmu osobu u svijetu. Zbog uvriježenog mišljenja da se radi „samo" o jakoj glavobolji, udruga Migrena Hrvatska provodi nacionalnu kampanju Pričajmo o migreni, čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o migrenskim poremećajima. Kampanja je aktivna i na službenom Facebooku i Instagramu udruge, gdje se mogu pronaći i informacije o uključivanju u njezin rad.

U sklopu kampanje pokrenuta je i prva sveobuhvatna internetska stranica migrena.hr. Posebnost su te online platforme besplatni i iznimno korisni alati, poput procjene utjecaja migrene na svakodnevni život, vodiča za razgovor s liječnikom ili aplikacije Migraine Buddy, koja pomaže korisnicima da zabilježe i prepoznaju okidače, simptome, učestalost i trajanje te intenzitet bola i lokaciju svojih migrena.

Kampanja Pričajmo o migreni pokrenuta je kako bi oboljelima omogućila da se čuje i njihov glas te im pomogla da podijele svoje priče i pokažu kakav utjecaj migrena ima na njihove živote. Sretni smo što smo već u prvom tjednu aktivnosti na društvenim mrežama udruge zabilježili izvrsne rezultate i primili mnogobrojne poruke osoba kojima je migrena sastavni dio života. To je potvrda da je ova kampanja bila prijeko potrebna i da je vrijeme da jasno kažemo da migrena nije samo bol nego i bolest", izjavila je Krunčica Rakić, predsjednica udruge Migrena Hrvatska. Ona je također pozvala sve oboljele i one koji sumnjaju na bolest da se uključe u rad udruge te podijele svoja iskustva putem službenih kontakata udruge ili putem ključne riječi #pricajmoomigreni. 

12.03.2019. 14:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Diana Tokić
    15.03.2019. 08:36
    Poštovani s migrenom se borim već 25 godina. Sada imam 45 . Imam jake migrene ali sa aurom zamagljenje vida utrnuce usne i ruke. Nakon aure slijedi glavobolja ali meni je teža aura nego bol glave. Migrene mi se najčešće javljaju pred menstruacije i tada počnem već par dana prije uzimati tablete za bolove ali glavobolju ništa Ne moze spriječiti i tako svaki mjesec. Migrene imam i kod promjene vremena i nakon stresnog razdoblja. Nakon niza godina i provedenih pregleda kod neurologa sada uzimam maxalt tablete ali mi ni one ne pomažu. Ne pomaže mi ni ako odem kod doktorice na inekcije. Sve više i više me to opterećuje psihički. Radim kao trgovac kod privatnika što znači bolovanja nema jer za njih to nije bolest. Najteže od svega je što su mi i kćerke nasljedile migrene jedna ima 24 jedna 22 godine i iste probleme kao ja znači migrene s aurom. Molim vas da mi date savjet koje tablete uzimati i što raditi da se migrene bar malo ublaze ako se ne mogu izbjeći. Od doktora još nisam dobila nikakav savjet samo sljeganje ramenima i rečenicu ŽIVI S TIM. Hvala
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh