« Zdravlje
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
POHVALNO

Preventivna javna zdravstvena akcija za branitelje

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana Zabok u utorak, 3. veljače, organizira preventivnu javnu akciju namijenjenu isključivo hrvatskim braniteljima, ratnim invalidima i članovima njihovih obitelji

Bolnica hrvatskih veterana Zabok pokreće akciju
Bolnica hrvatskih veterana Zabok pokreće akciju (Arhiva)
Više o

preventivna akcija

,

veteranska bolnica

,

bolnica Zabok

,

bolnica hrvatskih veterana Zabok

Akcija će se održati od 10 do 12 sati u "Sivoj dvorani" bolnice u Zaboku, koja je nedavno postala i bolnicom za ratne veterane, gdje će se obavljati besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, izračunavati indeks tjelesne mase (BMI) i idealna tjelesna masa, te pružati savjeti o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

U prvom redu računamo na branitelje iz Krapinsko-zagorske županije, ali tko god dođe dobro je došao, rekao je sanacijski upravitelj bolnice Ivan Švajger, dodavši kako će biti obrađeni svi pacijenti koji im se obrate.

Švajger predlaže da se 3. veljače proglasi Danom zdravlja branitelja, koji bi se svake godine obilježavao raznim aktivnostima usmjerenim na očuvanje zdravlja branitelja, u što bi se uključile sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj.

U zabočku Opću bolnicu od početka studenog, kada je postala prvom veteranskom bolnicom u Hrvatskoj, dnevno se javlja desetak branitelja.

Kroz tri mjeseca 120 branitelja koristilo je usluge dnevne bolnice i specijalističko-konzilijarne zaštite.

Iako je prvobitno bilo zamišljeno da jedan kat bude prenamijenjen za skrb o braniteljima, od te se ideje odustalo tako da im je sada cijela bolnica na raspolaganju.

02.02.2015. 09:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh