« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
TRIKOVI

Prestanite pušiti uz limunadu

Mućkanje zaslađene vode u ustima može pomoći u procesu odvikavanja od pušenja, jer glukozu trebamo samo osjetiti na jeziku

Limunada može pomoći da prestanete pušiti
Limunada može pomoći da prestanete pušiti (Arhiva)
Više o

pušenje

,

savjeti

,

prestanak pušenja

,

mućkanje limunade

Pušenje je, znamo dobro, loša navika koja utječe na cijelu obitelj, no prestati pušiti nije tako jednostavno kao što se čini, jer tek rijetki imaju dovoljno snažnu volju da mogu ostaviti cigarete.

Jedan od novih trikova kojima odvikavanje može postati lakše je ispiranje ustiju zaslađenom vodom ili limunadom. Glukoza iz zaslađene limunade podiže razinu energije, poboljšava samokontrolu i jača pažnju, a dovoljno je samo promućkati je u ustima i ispljunuti.

Znanstvenici sa Sveučilišta Georgia tvrde da se na taj način dobiva jednak učinak u podizanju razine energije kao da ste progutali limunadu, no organizam na ovaj način unosi bitno manje glukoze.

Rezultati testiranja na preko stotinu osoba pokazali su da su oni koji su ispirali usta zašećerenom limunadom bolje reagirali od onih koji su u limunadu stavili neki od umjetnih zaslađivača.

Profesor Martin, voditelj istraživanja, kaže da se do sada mislilo da je potrebno unijeti glukozu u organizam kako bi se podigla razina energije, no istraživanje je pokazalo da je dovoljno da je osjete okusne bradavice na jeziku.

Glukoza nam daje energiju koja je potrebna za samokontrolu i stimulira okusne bradavice zadužene za ugljikohidrate, što pokreće centar za motivaciju u mozgu i budi pažnju.

15.11.2012. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh