« Žene
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
ISITINA O VARANJU

Prepoznajete li znakove nevjere?

Prema rezultatima istraživanja bračnog savjetnika M. Garyja Neumana, partnericu vara u prosjeku 1 od 2,7 muškaraca, pri čemu većina žena za prevaru nikada ne doznaje.

Kako prepoznati nevjeru
Kako prepoznati nevjeru (Arhiva)
Više o

bračna nevjera

,

nevjera

,

prevara

,

znakovi nevjere

,

istina o varanju

Neuman je svoja istraživanja, provedena na uzorku od 200 vjernih i nevjernih muškaraca objavio u knjizi „Istina o varanju", a na pisanje knjige ga je potaknuo dugogodišnji rad s prevarenim suprugama i djevojkama. U 20 godina stručnog rada upoznao se, naime, s razornim utjecajem nevjere na veze, brakove, djecu i cjelokupne obitelji.

>> Tri glavna uzroka bračne nevjere >>

"Mnoge žene smatraju da su same krive za nevjeru partnera, ali to nije istina. Nevjera je sama po sebi ružan, pogrešan čin koji se ne može opravdati. Knjigom želim osnažiti žene - želim im pomoći u prepoznavanju znakova nevjere i olakšati im tragediju koja slijedi", izjavio je Neuman uoći izlaska knjige.

Kao najčešće znakove nevjere utvrdio je sljedeće:
- partner sve više vremena provodi izvan kuće
- seksualni život je loš kroz duže razdoblje
- partner izbjegava kontakt i bliskost
- ne odgovara na mobitel u prisutnosti supruge/djevojke
- sve više vas kritizira

>> Kako spasiti vezu nakon nevjere >>

Pored navedenih znakova, Neuman je zaključio da mnoge žene koje saznaju za nevjeru odmah znaju i ime ljubavnice jer ju je partner već nekoliko puta spomenuo u raznim neformalnim razgovorima.

Navedeni znakovi javljaju se i prije samog čina prijevare te ju je eventualno moguće spriječiti pravovremenim razgovorom i unapređenjem veze na obostrano zadovoljstvo. Naime, čak 44% muškaraca kao razlog varanja navelo je emotivno nezadovoljstvo, a samo 12% njih ljubavnicu smatra fizički privlačnijom od partnerice.

>> Nevjera može spasiti brak, saznajte kako i zašto >>

27.06.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh