« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
PETA ŽRTVA NEREDA

Preminuo muškarac koji je pokušavao ugasiti požar u Londonu

68-godišnjak je pronađen bez svijesti u ponedjeljak navečer u Ealingu, zapadnom predgrađu Londona gdje su opljačkane zgrade i zapaljeni automobili

Prolaznik i policajac pokušavaju pomoći teško ozlijeđenom muškarcu
Prolaznik i policajac pokušavaju pomoći teško ozlijeđenom muškarcu (DailyMirror)
Više o

neredi u Londonu

,

neredi u Britaniji

Richard Mannington Bowes, Britanac koji je pokušavao ugasiti podmetnuti požar, teško je ranjen za vrijeme proteklih nereda u Britaniji te je danas podlegao ozljedama, prenosi Hina. Ovime se broj žrtava sedmodnevnoj nasilja popeo na pet.

68-godišnjak je pronađen bez svijesti u ponedjeljak navečer u Ealingu, zapadnom predgrađu Londona gdje su opljačkane zgrade i zapaljeni automobili.

Tijekom noći s četvrtka na petak ozlijeđeni je umro, objavila je policija koja je otvorila istragu o ubojstvu i objavila foto-robot osumničenog.

"Radi se o brutalnom incidentu čiji je ishod smrt nedužne osobe", rekao je glavni inspektor John MacFarlane.

Neredi su počeli u subotu navečer u četvrti Tottenham na sjeveru Londona, kada su se mirni prosvjedi zbog policijskog ubojstva osumnjičenog 29-godišnjeg Marka Dugana prometnuli u nasilje.

Tijekom nemira jedan muškarac je pronađen teško ranjen vatrenim oružjem u Croydonu, na jugu Londona i kasnije je preminuo a trojicu muškaraca pregazilo je vozilo u utorak navečer u Birminghamu dok su štitili četvrt od pljačkaša.

Neredi su u subotu počeli u Londonu i nastavili se do utorka navečer i nakon toga se stanje smirilo.

Više od 1.500 ljudi uhićeno je širom Britanije od početka nereda u subotu. U noći s četvrtka na petak londonski sudovi radili su drugu noć zaredom kako bi procesuirali uhićene.

Više od 100.000 Britanaca potpisalo je on-line peticiju kojom se poziva da se svakoj osobi osuđenoj za sudjelovanje u neredima oduzmu socijalna prava poput socijalne pomoći i naknade za nezaposlenost.

12.08.2011. 10:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh