« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
AMERIKA U KRIZI

Obama nezadovoljan pojedinim kongresmenima

"Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti", rekao je Obama

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

financijska kriza

U svom govoru radnicima automobilske industrije u Michiganu, Barack Obama distancirao se od američkog Kongresa čijim su članovima stranački interesi iznad nacionalnih, a istovremeno je najavio i nove mjere koje bi trebale revitalizirati gospodarstvo, prenosi Hina.

Obama je rekao da je prošlotjedno smanjivanje kreditnog rejtinga SAD-a posljedica odbijanja Kongresa da donese mjere u nacionalnom interesu.

"Ima nekih u Kongresu koji bi radije da njihovi protivnici izgube nego da Amerika pobijedi. S tim treba prekinuti", rekao je Obama radnicima tvrtke Johnson Controls koja proizvodi baterije za hibridna i električna vozila.

Obama je smanjivanje kreditnog rejtinga opisao kao "samoranjavanje", te najavio nove gospodarske mjere.

"Predstavljat ću nove prijedloge, tjedan za tjednom, kako bih pomogao da tvrtke počnu zapošljavati i vraćati ljude na posao", rekao je Obama.

Obamini izgledi za reizbor 2012. godine ovise o uspjehu u smanjivanju stope nezaposlenosti, koja trenutno iznosi više od 9 posto, te jačanju gospodarskog rasta i vraćanju povjerenja ulagača nakon što je agencija S&P prošli tjedan po prvi puta u povijesti snizila kreditni rejting Sjedinjenih Država na jedan stupanj ispod najvišeg.

12.08.2011. 09:36:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    12.08.2011. 16:06
    Pa to je bar poznato ali nije poenta samo da njihovi protivnici propadnu,nego da Republikanci (Busovci) dodju ponovo na vlast a zna se njihova nacisticka pozadina koja upravlja iz sjene.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh