« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
1923. - 2012.

Preminuo "Gospodar buke" i tvorac pojačala Jim Marshall

Marshalla se smatra jednim od četiriju "kamena temeljaca" na području glazbene opreme Rock and Rolla, uz Lea Fendera, Lesa Paula i Setha Lovera

Fotografija vijesti
Više o

Jim Marshall

,

rock glazba

,

pojačala za gitaru

Danas je u 88. godini života u Engleskoj umro slavni „Gospodar buke" i tvorac pojačala za gitare kojima su se koristila najveća imena rock glazbe Jim Marshall, prenosi Hina.

Glasnogovornica tvrtke koju je osnovao rekla je da je preminuo u Miltonu Keynesu u jugoistočnoj Engleskoj, ali nije potvrdila informacije da je bolovao od raka i pretrpio niz moždanih udara.

"U dubokoj boli obavještavamo vas da je preminuo naš voljeni osnivač i vođa u proteklih 50 godina Jim Marshall", stoji u priopćenju na internetskoj stranici tvrtke. "Unatoč velikoj žalosti, odajemo priznanje velikanu koji je imao pun i doista izniman život", dodaje se.

Počast legendi koja je utjecala na zvuk rock gitare stižu iz cijelog svijeta.

"Vijest o smrti Jima Marshalla doista je tužna. Rock and Roll neće biti isti bez njega, ali njegova pojačala će živjeti VJEČNO". napisao je na Twitteru bivši gitarist Guns N' Rosesa Slash.

Marshalla se smatra jednim od četiriju "kamena temeljaca" na području glazbene opreme Rock and Rolla, uz Lea Fendera, Lesa Paula i Setha Lovera. Rođen je 1923. u Londonu, glazbom se počeo baviti kao bubnjar, a 1962. je osnovao tvrtku Marshall Amplification.

05.04.2012. 21:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh