« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
1951.-2010.

Preminula CNN-ova reporterka Margaret Moth

Moth je ostala zapamćena po izvještavanju s brojnih ratišta među kojima je bio i sukob u BiH gdje je 1992. teško ranjena snajperskim metkom

(YouTube)
Više o

CNN

,

Margaret Moth

CNN-ova fotoreporterka Margaret Moth koja je preživjela teško ranjavanje dok je snimala u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini početkom 1990-ih, umrla je od raka u 59. godini.

Glasnogovornik CNN-a Nigel Pritchard potvrdio je da je Moth umrla u nedjelju u Rochesteru, u američkoj saveznoj državi Minnesoti, nakon trogodišnje borbe s rakom debelog crijeva.

Moth je teško ranjena od snajperskog metka u CNN-ovu kombiju u srpnju 1992. u Sarajevu, kada joj je metak izbio zube, otkinuo dio jezika i oštetio čeljust. Nakon dvije godine tijekom kojih je podnijela nekoliko plastičnih operacija, neustrašiva se reporterka vratila u ratom razdiranu zemlju, šaleći se kako zbog ozljede govori kao da je pijana.

Bila je jedna od novinara koji su ranjeni ili su ubijeni dok su izvještavali o ratu u Bosni i u Hrvatskoj nakon sloma Jugoslavije.

Izvještavala je s mnogih ratišta, pa tako i o izraelskoj invaziji na Zapadnu obalu 2002. i neredima koji su izbili nakon ubojstva Indire Gandhi 1984. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 08:42:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh