« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
BOJKOT

Premijerkine žalopojke: Oporba nas stalno opstruira

Premijerka je na pitanje o bojkotu oporbenih stranaka kratko odgovorila da je to u skladu s opstrukcijom koju oporba u Saboru provodi cijelo vrijeme

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Kukuriku koalicija

Komentirajući bojkot rada Sabora od strane Kukuriku koalicije i nekih zastupnika, premijerka Kosor požalila se kako oporba cijelo vrijeme opstruira rad Sabora, pa to radi i sad, prenosi Hina.

Premijerka Kosor jutros je boravila na otvaranju znanstvenog međunarodnog skupa o blaženom Augustinu Kažotiću koji se održava u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu i nije htjela odgovarati na pitanja novinara, samo je na upit zašto oporbene stranke danas nisu došle u Hrvatski sabor odgovorila kako oporba cijelo vrijeme opstruira pa i danas.

Premijerka Kosor je u svom izlaganju na skupu istaknula kako je posebno bitno da se skup održava u vrijeme kad Hrvatska treba potpisati pristupni ugovor kako bi postala 28. članica Europske unije u kojoj će hrvatski jezik biti 24. službeni jezik.

Blaženi Augustin Kažotić je povezivao Hrvatsku i Europu kao biskup u Italiji, a kao europski student prenio je svoja europska iskustva i znanja u Hrvatsku, rekla je dodavši kako nam i danas može biti uzor, jer je reformirao školstvo u kojem su jednako mogli stjecati znanja i bogati i siromašni. Dodala je kako su bogati plaćali, a daroviti i talentirani imali prednost tijekom školovanja.

Ocijenila je kako je Kažotić bio socijalno osjetljiv te se brinuo za siromašne i nezbrinute.

14.10.2011. 11:26:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh