« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
GORNJA BISTRA

Premijerka tradicionalno posjetila dječju bolnicu

Kosor je izjavila da ju posjet djeci "uvijek na neki način osnaži i ohrabri" u poslovnom i osobnom životu

(Boris Kovacev / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Gornja Bistra

,

specijalna bolnica Gornja Bistra

,

bolesna djeca

,

Ivan Željko Weiss

U povodu uskrsnih blagdana, predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je posjetila Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, gdje se tradicionalno družila sa štićenicima i darivala ih.

Kosor je izjavila da bolnicu u Gornjoj Bistri posjećuje već desetak godina, uvijek na dan nakon Uskrsa i Božića, te uz želju da će njezin posjet potaknuti ljude da pomognu bolesnoj djeci, posebno roditelje koji ne posjećuju svoju djecu u toj bolnici.

"Danas je dan kada se posjećuju prijatelji, kada se darivaju prijatelji, a mi smo to i učinili, sa željom da ovaj posjet potakne prije svega roditelje, od kojih mnogi nažalost ne dolaze svojoj djeci, ali i druge ljude koji mogu pomoći", kazala je premijerka.

Naglasila je da štićenici bolnice uvijek trebaju "puno svega, ali najviše ljubavi, razumijevanja i poštovanja".

Kosor je istaknula kako joj posjet štićenicima te liječnicima i osoblju bolnice u Gornjoj Bistri puno znači, jer ju "uvijek na neki način osnaži i ohrabri" i u njezinu poslu i u osobnom životu.

"Ne mislim da nešto posebno činim, da ne bi bilo zabune, imam samo veze čvrstog prijateljstva, ali najvažnija je poruka da oni koji mogu dođu i pomognu", poručila je.

Ravnatelj bolnice Ivan Željko Weiss izjavio je da posjet predsjednice vlade puno znači i štićenicima i liječnicima, koji, rekao je, na posjet gledaju kao na nagradu i poruku da i najviši državnici misle o njima.

"Time nam daju moralnu snagu da ono što radimo ima smisla", istaknuo je.

Pohvalio je i suradnju s talijanskim volonterima, kojih je u 11 godina koliko pomažu u bolnici prošlo više od 4500. U bolnici je danas 110 štićenika, koji su od premijerke na dar dobili igračke i školske torbe. (hina/metro-portal)

05.04.2010. 14:09:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh