« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POČETAK SEZONE

Dubrovnik ugostio preko 5000 turista

Najbrojniji gosti bili su Španjolci, potom gosti iz Bugarske, Japana, Velike Britanije i Hrvatske

(Wikipedia)
Više o

Uskrs

,

turistička sezona

,

broj turista

,

Dubrovnik turizam

,

početak sezone

Uskrsne blagdane, koji tradicionalno označavaju početak turističke sezone, u Dubrovniku je u 27 otvorenih hotela, privatnom smještaju i jednom otvorenom kampu provelo 5248 gostiju.

To je za sedam posto više nego za Uskrs godinu dana ranije kada je u Dubrovniku boravilo 4900 gostiju. Najbrojniji gosti bili su Španjolci, potom gosti iz Bugarske, Japana, Velike Britanije i Hrvatske.

Za uskrsnih blagdana Dubrovnik je posjetio i kruzer "Musica" s 3100 putnika što je dodatno upotpunilo dubrovačku blagdansku turističku sliku.

U hotelima ističu zadovoljstvo startom ovogodišnje sezone pa tako hotel "Hilton Imperijal" bilježi bolju popunjenos t nego prošle godine i to gostima sa španjolskog i engleskog govornog područja.

Slično je i u jadranskim luksuznim hotelima gdje je hotel "Excelsior" ostvario popunjenost od 90 posto, a našto lošije su prošli hoteli "Kompas Bellevuie" i Dubrovnik Palace. Stopostotnu popunjenost zabilježili su i u hotelskoj kući Importanne Resort gdje je najviše gostiju bilo iz Japana, Portugala i Grčke. (hina/metro-portal)

05.04.2010. 14:37:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh