« Televizija
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
HBO MAX

Premijera dokumentarnog filma "Navalni"

Novi Max Original film „Navalni“ (Navalny), dokumentarni triler u kojem redatelj Daniel Roher istražuje život i rad ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog, od danas je dostupan na HBO Max streaming platformi

Navalni
Više o

HBO Max

,

Navalni

Nakon godina borbe protiv korupcije, Aleksej Navalni razvio je moćne neprijatelje, uključujući predsjednika Vladimira Putina. U kolovozu 2020. potajno je otrovan vojnim kemijskim nervnim agensom u šokantno drskom pokušaju ubojstva. 

Nakon što je prebačen u Njemačku na liječenje, Navalni se oporavlja i blisko surađuje s međunarodnim novinskim organizacijama Bellingcat i CNN u istrazi zločina, povezujući u konačnici otrov s ruskim sigurnosnim službama, unatoč poricanjima iz Kremlja. 

Ovaj film koji otvara oči bilježi hrabri stav političara i aktivista protiv vlade koja ga je pokušala ušutkati - i njegovu beskonačnu borbu za demokraciju.

Film je osvojio najviša priznanja na Sundance Film Festivalu, nagradu publike za dokumentarni film i nagradu Festival Favorite Award, te nastavlja stjecati priznanja kritičara i publike.

Režiju potpisuje Daniel Roher. Producenti su Odessa Rae, Diane Becker, Melanie Miller i Shane Boris. Izvršni producenti su Amy Entelis, Courtney Sexton i Maria Pevchikh.

28.05.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh