Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2022. 11:01:00
HBO MAX

Premijera dokumentarnog filma "Navalni"

Novi Max Original film „Navalni“ (Navalny), dokumentarni triler u kojem redatelj Daniel Roher istražuje život i rad ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog, od danas je dostupan na HBO Max streaming platformi

Navalni

Nakon godina borbe protiv korupcije, Aleksej Navalni razvio je moćne neprijatelje, uključujući predsjednika Vladimira Putina. U kolovozu 2020. potajno je otrovan vojnim kemijskim nervnim agensom u šokantno drskom pokušaju ubojstva. 

Nakon što je prebačen u Njemačku na liječenje, Navalni se oporavlja i blisko surađuje s međunarodnim novinskim organizacijama Bellingcat i CNN u istrazi zločina, povezujući u konačnici otrov s ruskim sigurnosnim službama, unatoč poricanjima iz Kremlja. 

Ovaj film koji otvara oči bilježi hrabri stav političara i aktivista protiv vlade koja ga je pokušala ušutkati - i njegovu beskonačnu borbu za demokraciju.

Film je osvojio najviša priznanja na Sundance Film Festivalu, nagradu publike za dokumentarni film i nagradu Festival Favorite Award, te nastavlja stjecati priznanja kritičara i publike.

Režiju potpisuje Daniel Roher. Producenti su Odessa Rae, Diane Becker, Melanie Miller i Shane Boris. Izvršni producenti su Amy Entelis, Courtney Sexton i Maria Pevchikh.

28.05.2022. 11:01:00
http://metro-portal.hr/premijera-dokumentarnog-filma-navalni/137955/