« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Premijer primio osvajače olimpijskih odličja

Nismo na kraju ljestvice po novčanim nagradama sportašima

Premijer s osvajačima olimpijskih medalja
Premijer s osvajačima olimpijskih medalja (Davor Pogančić/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Filip Ude

,

olimpijci

,

Snježana Pejčić

,

Martina Zubčić

,

Sandra Šarić

Žao mi je što danas nema Blanke Vlašić, ali je za nju sada važnije da se pripremi za nastup na mitingu u Bruxellesu, pa ćemo za nju organizirati poseban prijam, a vama želim još jednom zahvaliti za sve radosti koje ste nam priredili tijekom Olimpijskih igara u Pekingu, kazao je danas na prijamu osvajača srebrnog i brončanih olimpijskih odličja predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Na prijamu kod predsjednika Vlade bili su nositelj srebrnog olimpijskog odličja gimnastičar Filip Ude, osvajačice brončanih odličja u taekwondou Martina Zubčić i Sandra Šarić te u streljaštvu Snježana Pejčić. Športsko izaslanstvo, u kojem su još bili njihovi treneri i predsjednici saveza, predvodili su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop.

Ovi uspjesi, kojima se svi ponosimo, plod su vašeg uporna rada, a zasluge za to, naravno, pripadaju i vašim trenerima, HOO-u, športskim savezima, pa i gradovima koji su vam pomagali u pripremnom razdoblju, ali to su prije svega vaša odličja, kazao je Sanader. Po njegovim riječima olimpijske medalje su se više očekivale od nekih drugih športova i športaša, ali su ih osvojili predstavnici tzv. malih športova.

"Ta podjela nije pravedna jer postoje samo uspješni i neuspješni športovi", kazao je Sanader i napomenuo da su u osvajanju medalja uvelike sudjelovali i gradovi Zagreb, Rijeka, Čakovec i Senj, iz kojih dolaze osvajači odličja. Vlada je već donijela odluku da se novčano nagradi vaš uspjeh, a znamo da to nije na razini zemalja koje najviše stimuliraju svoje športaše, ali nismo ni pri kraju te ljestvice, kazao je Sanader. Napomenuo je da je predsjednik HOO-a Mateša najtočnije definirao visinu nagrade za športaše kad je rekao da je ona "adekvatna našim trenutačnim ekonomskim mogućnostima". Osvajačima olimpijskih medalja darovao je prigodne vaze s ugraviranim rimskim novcem s nalazišta iz okolice Siska.

U ime olimpijaca premijeru i članovima Vlade zahvalio je srebrni gimnastičar Filip Ude koji je istaknuo da za športaša nema ljepšeg osjećaja nego stajati na pobjedničkom postolju i gledati kako se diže zastava vlastite zemlje.

"Ja sam i u Zlatnu knjigu ovdje u Vladi upisao da sam ponosan što sam Hrvat, a te riječi najbolje opisuju i moje sadašnje raspoloženje i osjećaje", kazao je Ude.

Svečanu prijamu nazočili su i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar zdravstva Darko Milinović, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i drugi. (HINA)

01.09.2008. 19:38:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh