« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Nije utvrđena pedofilija u Majmajoli kod Vodnjana

Utvrđeno da objekt i osoblje ispunjavaju sve propisane uvjete

Prošlogodišanje otvaranje doma
Prošlogodišanje otvaranje doma (Goran Sabelić/CROPIX)
Više o

pedofilija

,

Caritas

,

Majmajola

,

Kuća milosrđa

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas kako je završen nadzor nad radom Caritasa Porečko-pulske biskupije u Majmaloji kod Vodnjana, pri čemu nisu utvrđeni navodi da su djeca izložena pedofiliji.

Četrnaestogodišnja štićenica Caritasove "Kuće milosrđa" u Majmajoli, u kojoj su smještena djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi i problematičnog ponašanja, za pedofiliju je optužila "40-ak godina starog Željka i njegove prijatelje", objavio je prošlog tjedna jedan dnevni list dodajući kako su slučaj policiji prijavili majka i očuh 14-godišnjakinje.

U priopćenju se ističe kako djevojčica, kao i njezina majka i majčin izvanbračni suprug, na sve načine pokušavaju ishoditi izlazak djevojčice iz kuće. Ona je u Caritas smještena rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb po hitnom postupku radi nasilja u obitelji, o čemu se vodi sudski postupak.

Inspekcija je utvrdila da objekt u Majmajoli ispunjava sve propisane uvjete glede prostora, opreme i stručnih radnika za jedanaest korisnika.

Caritas trenutno skrbi o sedmero djece, pet djevojčica i dva dječaka. O smještenoj djeci skrbe dvije odgajateljice, defektolog i psiholog, a zaposlena je i kuharica.

Prostor je nov i opremljen svom potrebnom opremom. Oko objekta je uređeno dvorište, te rukometno i košarkaško igralište. Djeci se osiguravaju sve usluge koje je Caritas obvezan osigurati u skladu sa zakonom i posebnim propisima.

Tijekom nadzora obavljen je individualni i grupni razgovor s djecom. Svi korisnici tvrde da su zadovoljni hranom, te kako nisu izloženi nikakvom fizičkom nasilju. Iz anonimne ankete, kao i iz razgovora s korisnicima nije razvidno da su djeca na bilo koji način ugrožena u kući ili izvan nje.

Zbog dislociranosti objekta i loše prometne povezanosti, stručni radnici djecu odvoze do škole, na izlaske, slobodne aktivnosti i slično.

Djeci se osiguravaju sve potrebne higijenske potrepštine, sva djeca djeluju njegovano i uredno, kao i prostor u kojem borave, utvrdila je inspekcija. (HINA)

01.09.2008. 19:58:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh