« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
TEŠKI DANI ZA HAITI

Premijer Haitija: Ne mogu više, dajem ostavku

"Moram vam ponuditi ostavku na dužnost predjednika vlade", napisao je Conille u pismu predsjedniku Michelu Martellyju

Fotografija vijesti
Više o

Haiti

,

Haiti potres

,

Michel Martelly

,

Garry Conille

Niti četiri mjeseca nakon što je imenovan na mjesto premijera ove nesretne zemlje, Garry Conille podnio je ostavku i time produbio krizu koja u ovoj zemlji ne prestaje nakon što je gotovo uništena razornim potresom 2010. godine, prenosi Hina.

"Moram vam ponuditi ostavku na dužnost predjednika vlade", napisao je Conille u pismu predsjedniku Michelu Martellyju, čiju je presliku dobila agencija France Presse, ne navodeći druge pojedinosti.

"Prihvatio sam ostavku premijera Garryja Conillea, ali mi je žao što ta odluka dolazi u času kada se zemlja počinje oporavljati", rekao je Martelly u govoru objavljenom na internetu i na javnoj televiziji.

Ostavka se događa nakon nekoliko dana napetosti između nekolicine ministara i Conillea koji su se razišli u vezi sa senatskom istragom o državljanstvu članova vlade kojom je bio obuhvaćen i predsjednik Martelly, budući da Haiti ne priznaje dvostruko državljanstvo.

Conille je bio treći premijer kojeg je imenovao Martelly, bivša pop-zvijezda, od dolaska na vlast u svibnju 2011., ali prvi čije je imenovanje potvrdio parlament.

Proces imenovanja novog premijera i sastavljanje vlade mogao bi potrajati više mjeseci budući da Martelly nema većinu u parlamentu koji kontrolira oporba.

25.02.2012. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh