« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
DOMAĆE JE DOMAĆE

Prekrasna i sjajna koža iz kuhinje

Nemate love za skupe kremice? Jednak učinak možete postići i za bitno manje novaca kremicama i pilinzima koje ćete napraviti u kućnoj radinosti, s nekoliko pristupačnih sastojaka.

Napravite u kuhinji!
Napravite u kuhinji! (Shutterstock)
Više o

njega kože

,

koža

,

domaće kreme

,

domaći pripravci

Njega kože zahtjevan je proces, naročito ako niste pri lovi i ne možete si priuštiti skupe kremice iz drogerija koje, barem tako tvrde, rade čuda ...

No, ne brinite, jednak učinak možete postići i za bitno manje novaca kremicama i pilinzima koje ćete napraviti u kućnoj radinosti, s nekoliko pristupačnih sastojaka.

>> Prirodne maske za lice za sve tipove kože >>

Piling za usta napravite od kokosovog ulja i šećera - dovoljna je jedna žlica ulja i jedna žlica šećera, napravit će posao bolje od bilo kojeg kupovnog pilinga.

Suha koža može se tretirati maslinovim uljem - maslinovo ulje ulije se u bočicu za sprej i nanese na kožu, zatim se lagano dlanom umasira u suha područja.

>> Prirodne maske protiv bora >>

Piling za kožu napravite od mljevene kave, meda i kokosovog ulja - žlica ulja i žlica meda lagano se zagriju na tavi, kad se prožmu doda se pola žlice mljevene kave. Kad se ohladi, nanesite na kožu, istrljajte i isperite mlakom vodom

>> Prirodne maske za bujnu i sjajnu kosu >>

Prirodna maska za lice od mlijeka i želatine je naročito hranjiva i učinkovita - pomiješate žlicu mlijeka i žlicu želatine, zagrijte u mikrovalnoj petnaestak sekundi, promiješajte i kad se malo ohladi nanesite na lice. Isperite mlakom vodom nakon dvadesetak minuta.

29.05.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh