« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
STRAŠNO

Preko stotinu mrtvih i tisuću ranjenih u Gazi

Hillary Clinton doputovala je u Jeruzalem u utorak navečer i poručila da je američki angažman za sigurnost Izraela "čvrst poput stijene"

Teško da će Clinton postići napredak
Teško da će Clinton postići napredak (Arhiva)
Više o

Hillary Clinton

,

Izrael

,

pojas Gaze

,

prekid vatre

,

mrtvi

,

ranjeni

Palestinski predstavnik u Ujedinjenim narodima objavio je podatke o žrtvama izraelskih napada na Gazu, predstavivši grozne brojke - preko 140 mrtvih i oko 950 ranjenih, a Stup obrane izraelske vojske ubio je i ranio mnogo djece. Hamas je svojim raketama ubio pet Izraelaca.

Arapske su zemlje u utorak uspjele organizirati izvanredni sastanak Vijeća sigurnosti, no kao i uvijek, rezolucije protiv Izraela nije bilo zbog američkog veta. Prema SAD, u izjavi nije stajao glavni uzrok problema, što su prema njima raketni napadi Hamasa.

Hillary Clinton doputovala je u Jeruzalem u utorak navečer, sastavši se odmah s Benjaminom Netanyahuom kojem je, kao i svijetu, poručila da je američki angažman za sigurnost Izraela "čvrst poput stijene".

U srijedu se treba sastati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramallahu, no razlog ovog sastanka je teško dokučiti, pošto Abas nema ama baš nikakav utjecaj na Hamas. Nakon toga bi trebala otići u Kairo na sastanak s egipatskim predsjednikom Mohamedom Mursijem, autorom novog prekida vatre.

21.11.2012. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh