« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NITKO NE POPUŠTA

Pregovori Južne i Sjeverne Koreje bez rezultata

Prvi radni sastanak predstavnika Sjeverne i Južne Koreje na razini ministarstava obrane održan u zadnje dvije godine završio je bez rezultata

Predstavnici Sjeverne Koreje
Predstavnici Sjeverne Koreje (Getty Images)
Više o

pregovori

,

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

Jug je "hitno pozvao Sjevernu Koreju da pristane na ispriku te da kazni odgovorne za napad" na jedan od njegovih ratnih brodova u ožujku u Žutome moru, kada je poginulo 46 mornara, javlja agencija Yonhap, prenoseći priopćenje ministarstva obrane.

Sjeverna Koreja je izvijestila kako odbija prihvatiti rezultate međunarodne istrage obavljene u svibnju, prema kojima je ta zemlja odgovorna za torpediranje korvete Cheonan. U priopćenju južnokorejskog ministarstva obrane stoji kako Južna Koreja od svojih susjeda traži "hitan prekid vojnih prijetnji i agresivno ponašanje na pomorskim granicama".

Prije razgovora, vođa sjevernokorejskog izaslanstva, pukovnik Ri Shin Kwon je rekao: "Sva se sporna pitanja trebaju riješiti s humanitarnog stajališta tijekom današnjih razgovora". Nije dogovoren datum potencijalnih idućih pregovora, izjavio je dužnosnik južnokorejskog ministarstva obrane koji je želio ostati anoniman. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 10:42:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh