« Film
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
FAK RECENZIJA

Preglup i pregluplji braće Farrelly

Ciljano sniman za 20. godišnjicu izlaska prvog dijela, nastavak je doista u duhu izvornika ponajviše zato što dolazi od istih autora

Preglup i pregluplji - samo za fanove prvog filma
Preglup i pregluplji - samo za fanove prvog filma (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Preglup i pregluplji

,

braća Farrelly

,

Jim Carey

,

Jeff Daniels

Čini mi se da bi naslov ogleda trebao biti dovoljan poticaj onima koji bi uopće i mogli imati interesa za nešto što se zove Preglup i pregluplji, naprosto zato što izvornik, ma kako dobro bio napravljen sam po sebi, ipak zahtijeva određeni oblik publike koja bi mu se radovala i baš ta publika i prepoznaje zašto bi se takvo što uopće snimalo.

Kao onovremeni vrhunac infantilnog i inteligentnog u ludoriji opravdanoj nevino bedastim likovima, film Dumb and Dumber (1994), režijski i spisateljski potkovaniji no što bi se za neku komediju tog tipa uopće očekivalo, svojevrsni je „klasik" suvremene američke komedije.

Ciljano sniman za 20. godišnjicu izlaska prvog dijela, nastavak je doista u duhu izvornika ponajviše zato što dolazi od istih autora, koji su naočigled snimili film za fanove prvog dijela, to jest barem za one fanove koje 20 godina životnog iskustva nije pretvorilo u nikad zadovoljive pesimiste.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

09.12.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh