« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
EUROPOLIS

Predstavljeni filmovi međunarodnog programa pulskog festivala

Riječ je o filmovima raznovrsnih žanrova s najvećih svjetskih filmskih festivala

(Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Pulski filmski festival

,

Pula film festival

,

Europolis-Meridijani

,

Pula međunarodni program

,

Zlatko Vidačković

Umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli Zlatko Vidačković predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli prvih deset filmova iz međunarodnog programa "Europolis-Meridijani" koji će biti prikazani na ovogodišnjemu 57. pulskom filmskom festivalu.

Riječ je o filmovima raznovrsnih žanrova s najvećih svjetskih filmskih festivala od kojih su neki nagrađivani, a ostali su odabrani, kako je rekao, "na osnovi afiniteta i iskustva s pulskom publikom".

Tako će program "Europolis-Meridijani" 10. srpnja otvoriti britanski film "Vojvotkinja" ("The Duchess") redatelja Saula Dibba, koji je festivalsku premijeru imao u Torontu. Slijedi prikazivanje drame austrijsko-francusko-njemačke produkcije "Lourdes", redateljice Jessice Hausner, koja je na festivalu u Veneciji dobila nagradu kritike "FIPRESCI".

U sklopu međunarodnog programa Festivala igranog filma u Puli, koji će se održati od 10. do 24. srpnja, bit će prikazani i filmovi "Samac" ("A single man") redatelja Toma Forda, "Car" ("Tsar") Pavela Lungina, francuski film "Daj mi ruku" ("Donne-moi la main") redatelja Pascala Alexa Vincenta, talijanski film "Veliki san" ("Il grande sogno") Michelea Placida, španjolski kriminalistički triler "Ćelija 211" ("Celda 211") redatelja Daniela Monzona i komedija "Simon Konianski" belgijsko-francusko-kanadske produkcije redatelja Miche Walda. Češka kinematografija bit će zastupljena humornom dramom "Engleske jagode" ("Anglicke jahody") redatelja Vladimira Drhe, a kineska kriminalističkim trilerom "Nesreća" ("Yi Ngoy") redatelja Pou-Soija Cheanga.

Govoreći o nacionalnom programu, umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković najavio je kako će poziv za prijave biti otvoren za tjedan dana, a filmovi se mogu prijaviti do 1. svibnja, nakon čega će se na sjednici Festivalskog vijeća objaviti ovogodišnji nacionalni program Festivala igranog filma u Puli. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 14:58:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh