« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PREDIZBORNA PROMIDŽBA?

Predstavljena još jedna knjiga o Franji Tuđmanu

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Mihanović napiso knjigu punu hvale za prvog hrvatskog predsjednika

Fotografija vijesti
Više o

Franjo Tuđman

,

predsjednik

,

NEDJELJKO MIHANOVIĆ

Nedjeljko Mihanović je autor knjige „Tuđmanova baština" koja je sinoć predstavljena u Osijeku , a u kojoj na 655 stranica razmišlja o životu i djelu prvog hrvatskog predsjednika, s kojim je imao plodnu desetogodišnju suradnju, prenosi Hina.

Između ostalog hrvatski književnik, publicist, član HAZU-a i predsjednik Hrvatskog sabora kojim je imenovan 24. svibnja 1994., Mihanović je istaknuo kako je Tuđman najznačajnija povijesna ličnost "čovjek koji je u srcu imao Hrvatsku i koji je ostvario svoj i vjekovni hrvatski san o samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj".

U tome nije imao pomoć "ni većeg dijela svojih prvih suradnika", rekao je Mihanović, dodavši kako je u knjizi ukazao na niz "osoba koje su odigrale negativnu ulogu od samog početka Tuđmanove ideje o slobodnoj i suverenoj državi". Kao najveće probleme s kojima se susretao predsjednik Tuđman, a koji su i danas "jednako snažni odnose se na jugonostalgičare, komunistički mentalitet i petu kolonu". Upravo ta "peta kolona nastoji u svim porama razoriti hrvatsko društvo i nacionalni identitet, a prisutni su čak i u nogometu, jer im je draži hrvatski poraz od pobjede", ustvrdio je.

O knjizi su govorili i Ante Matić, nakladnik i Lujo Medvidović, književnik i osječki odvjetnik, koji su naglasili izuzetni značaj knjige za hrvatsku povijest.

18.11.2011. 08:10:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh