« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
PULA

Predstavljena Istrapedia

Više od 1.600 obrađenih pojmova, 3.000 fotografija i videozapisa.

(www.istrapedia.hr)
Više o

Ivan Jakovčić

,

Pula

,

Istra

,

istarska županija

,

Istrapedia

,

Sveučilište Jurja Dobrile

,

Slavica Tobok

Prva istarska internetska enciklopedija Istrapedia predstavljena je danas na pulskome Sveučilištu Jurja Dobrile, pri čemu je istaknuto da je namijenjena svima, a ponajprije učenicima i studentima kako bi na jednome mjestu mogli pronaći potrebne informacije vezane uz Istru.

Po riječima urednica Slavice Tobok, osmišljena je kao internetska enciklopedija čiji će sadržaj svi moći nadograđivati jer, kako je rekla, funkcionira po načelu svjetski poznate Wikipedije.

"Na stranicama Istrapedije mogu se pronaći sadržaji vezani uz istarsku povijest, kulturu i znanost, a trenutačno raspolaže s više od 1.600 obrađenih pojmova, 3.000 fotografija te videozapisa", rekla je Slavica Tobok.

O važnosti Istrapedije govorio je i istarski župan Ivan Jakovčić, koji je istaknuo da je Istarska županija - radi očuvanja svoje posebnosti, odlučila iskoristiti suvremene tehnologije i "putem najmodernijeg medija te na jednome mjestu riječju, slikom i zvukom objediniti bogatu riznicu istarske povijesti, kulture i običaja".

Jednim klikom na www.istrapedia.hr taj će medij biti dostupan građanima Istre i svim ostalim građanima kojima Istra nešto znači i koji o njoj žele nešto otkriti, zaključio je Jakovčić. (hina/metro-portal)

23.04.2009. 22:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh