« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ODLUČENO

Osječki studenti nastavljaju prosvjede

Zahtjevi će se uputiti ministru Primorcu jer je najodgovorniji za situaciju u obrazovanju.

(Željko Šop, CROPIX)
Više o

Dragan Primorac

,

Osijek

,

studentski prosvjed

,

fakultet blokada

,

Filozofski fakultet Osijek

,

studentska peticija

Na osječkom Filozofskom fakultetu večeras je održan sastanak na kojemu se okupilo oko 500 studenata toga i drugih osječkih fakulteta koji su donijeli odluku da nastavljaju s prosvjedima.

Pregovarački tim koji je izabran jutros, nakon višesatnoga sastanka, sastavio je prijedloge koji su na "plenumu", kako su studenti nazvali svoje okupljanje, večeras usvojeni.

Između ostaloga, studenti Filozofskoga i drugih osječkih fakulteta odlučili su ustrajati u svojim zahtjevima za besplatnim studiranjem, a zahtijevaju i da se Bolonjski proces kvalitetno razradi te da se osiguraju kvalitetni uvjeti za studiranje.

Studenti ističu da "nisu politički motivirani, već da nemaju vremena čekati jer se uvjeti obrazovanja na koje imaju pravo sami od sebe očito neće poboljšati".

Po riječima studentice Filozofskoga fakulteta Božene Gužvić, članice pregovaračkog tima predat će usvojene prijedloge ministru znanosti Draganu Primorcu.

"Mi ne krivimo ni naše profesore, niti zahtjeve upućujemo osječkom Sveučilištu, već ministru jer njega smatramo najodgovornijim za obrazovanje" kazala je Gužvić dodajući da je "nažalost 'Bolonja' samo potpisana, ali ne i zaživjela zbog čega se osjećaju kao pokusni kunići".

Ministru Primorcu dostavit će i peticiju s potpisima studenata, koju je samo danas potpisalo 400 studenata.

Studenti su na Filozofskom fakultetu bili do 22 sata, a ponovno će se okupiti sutra ujutro.

"To smo obećali našoj dekanici" rekla je Gužvić i dodala da će sutra studenti preuzeti ključeve učionica i kabineta jer su odlučili sasvim blokirati nastavu.

Na večerašnjem skupu osječkih studenata dogovoreno je da će se sutra početi organizirati prosvjede i na drugim fakultetima.

Tijekom dana na Filozofskom fakultetu studenti su imali organizirane razne glazbene i likovne radionice, održali su i projekciju filmova, a večeras je u dvorištu fakulteta održan koncert na kojem su nastupili studenti toga fakulteta. (hina/metro-portal)

23.04.2009. 23:07:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh