« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
DAMIR BAJS:

Očekuje nas teška sezona

Borba promidžbom, kvalitetom, gostoljubivošću, zaštitom okoliša, zdravom hranom i pićem.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

turizam

,

Damir Bajs

,

turistička sezona

,

teška sezona

Ministar turizma Damir Bajs ocijenio je danas kako će predstojeća turistička sezona biti teška, te da očekuje kako će Nijemci i Slovenci biti najbrojniji turisti na Jadranu.

"Pred nam je teška turistička sezona, ali mi ćemo se boriti promidžbom, kvalitetom te isticanjem svojih prednosti kao što su gostoljubivost, zaštita okoliša, zdrava hrana i piće", izjavio je ministar Bajs novinarima boraveći u Splitu gdje je nazočio potpisivanju sporazuma kojim je splitski hotel "Marjan" postao dio globalnog hotelskog lanca "Hilton".

Na upit sa kojih tržišta očekuje najviše turista u predstojećoj sezoni na Jadranu, ministar Bajs je posebice istaknuo njemačko tržište.

"Njemačko tržište se pokazalo kao najotpornije na krizu ne samo prema Hrvatskoj nego i prema ostalim odredištima, ali očekujemo dosta i od slovenskog tržišta", rekao je Bajs.

Dodao je kako su napori usmjereni i za pridobijanje turista i u drugim zemljama gdje postoje gospodarske poteškoće, primjerice Italiji, Češkoj ili Mađarskoj, da se odluče za dolazak u Hrvatsku. (hina/metro-portal)

23.04.2009. 22:46:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh