« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
COOL

Ljetna događanja na Martinskoj

Prošla, eksperimentalna godina je ispunila sve ciljeve, a ove smo naravno zbog iznimno teške situacije, u godini bez budžeta i pojavom epidemije, morali promijeniti ciljeve...

Koroni unatoč...
Koroni unatoč... (Arhiva)
Više o

Martinska

U ponedjeljak, 13. srpnja, pred klubom Azimut na konferenciji za medije predstavljena je druga sezona ljetnih događanja na Martinskoj kod Šibenika. Gosti konferencije bili su župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole, kreativni direktor Pozitivnog ritma Vedran Meniga te predstavnici događanja koja će se na Martinskoj odvijati tijekom srpnja i kolovoza.

-Prošla, eksperimentalna godina je ispunila sve ciljeve, a ove smo naravno zbog iznimno teške situacije, u godini bez budžeta i pojavom epidemije, morali promijeniti ciljeve i iz prve ideje da povećamo kapacitet za barem 20 posto, sada nam je cilj održati sva događanja. Prilagodili smo se aktualnoj epidemiološkoj situaciji i Martinska je spremna prihvatiti posjetitelje. Pratit ćemo iz dana u dan situaciju i držati se svih odluka Stožera civilne zaštite. Martinska je prije svega izvan urbane zone grada Šibenika i ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost, dezinfekcijski punktovi su postavljeni, svi gosti će ostavljati podatke zbog praćenja kontakata i osoblje će nositi zaštitne maske i rukavice. - rekao je Vedran Meniga i zahvalio svima na iznimnoj pomoći i trudu u realizaciji događanja u ovako teškim uvjetima.

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk čestitao je organizatorima na iznimnom trudu i ustrajnosti u realizaciji projekta, te zaželio uspjeh i u ovoj godini.

Ovoljetnu sezonu na Martinskoj otvara Seasplash festival, koji kreće u četvrtak, 16. srpnja.
-Ove godine slavimo punoljetnost, a zbog poznatih okolnosti prilagodili smo se i line-upom i imenom. Većina programa, uz nekolicinu stranih gostiju će izvesti domaće snage, kao što su Egoless, Billain, Kandžija, Filip Motovunski i niz imena koje je Seasplash u ovih 18 godina iznjedrio, gajeći scenu bass glazbe. Unatoč ovakvoj situaciji kada se većina događanja širom zemlje otkazuje, Seasplash se uspijeva održati i nadamo se da se i iduće godine vraćamo na ovu lijepu lokaciju. - najavio je Danijel Sikora iz Seasplash festivala.

U subotu, 25. srpnja, nostalgično se vraćamo u dane kad je gitarijada bila među najvažnijim glazbenim događanjima tijekom godine u Šibeniku, s novim događanjem na Martinskoj - ŠI gitarijada, na kojoj će nastupiti The Strings feat. Lili Gee, Bloom, Diskodelija, Reah i Entropia Modular. Ovo događanje najavili su Miro Odak iz benda The Strings i Nataša Cvitan Plazibat iz benda Bloom koji su se zahvalili na pozivu organizatora koji se trude u ovako teškim vremenima. Nakon njih Igor Bergam je najavio mini izdanje Membrain festivala.

-Unatoč svemu održat ćemo jedno manje događanje 7. i 8. kolovoza, na jednoj pozornici 25 DJ-eva mahom iz Europe, regije i Hrvatske. Membrain donosi Šibeniku glazbu koja se ne može često čuti kod nas. - rekao je Bergam.

Još jedna novost u ovoj sezoni je i prelazak Slurp! festivala iz Pule u Martinsku, a kojem je ovo deseta godina održavanja.
-U dva dana festivala, 31. srpnja i 1. kolovoza, na ovu jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije pristiže preko 20 glazbenih imena. Slurp! festival je ovo ljeto kao selektore programa pozvao nekoliko domaćih i inozemnih kolektiva koji su svojim odabirom napravili program koji dokazuje uspon i kvalitetu domaće underground scene elektroničke glazbe. To su RatCat, Get Physical Music te Imogen Recordings.- najavio je Niko Jelić iz RatCata.

Lovro Vudrag najavio je Blast fest koji će se održati 14. i 15. kolovoza unatoč svim nedaćama i uz entuzijazam organizatora.
-Blast fest će uskoro objaviti imena, u ovom smanjenom izdanju festivala, to će biti jedno intimno druženje s DJ-ima iz Šibenika, Zagreba, Splita, Zadra i Rijeke. Ponukani odličnim reakcijama svih posjetitelja na festivalsku lokaciju skupili smo snage da to i ove godine organiziramo.-rekao je Vudrag te dodao kako je novost i dub, dnevni program.

Punk se ponovno vraća na Martinsku i to s novim događanjem 21. i 22. kolovoza Martinska punk, koje je predstavio Jordan Vudrag, a koje ujedno i zatvara ovogodišnju sezonu na ovoj jedinstvenoj lokaciji.
-U projektu Martinska smo odlučili nastaviti i tradiciju punka na Martinskoj, jer je 20 godina od prvog izdanja legendarnog festivala. Ovo je malo drugačija forma i drugačije ime, ali za sve ljubitelje malo žešćeg i bržeg ritma idealno mjesto za zabavu. Predstavit ćemo hrvatsku scenu pa će tako na Martinskoj svirati Motus, FOB, Crasso de Odio, Disaster, Ponor, Kurve i Raspad. A cijelu priču i projekt će zatvoriti "povratnički" koncert šibenskog benda Nula.- rekao je Vudrag te dodao da mu je kao članu benda Nula velika čast zatvoriti sezonu na Martinskoj.

13.07.2020. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh