« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Predstavljen deveti Carnival party

Party na Rivi 20. i 21. veljače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Carnival Party)
Više o

Lollobrigida

,

Svadbas

,

Carnival Party

,

Disco'n'action

,

Carnival Party Rijeka program

,

Ramirez

,

Les Petits Pilous

,

Riton

,

Vitalic

U četvrtak je u Rijeci predstavljen program devetoga po redu Carnival Partya, koji će se  pod sloganom "Who Is Your Ninja?"  održati 20. i 21. veljače  na Gatu Karoline Riječke u centru Rijeke. Direktor festivala Željko Vuković, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnal i Damir Levak iz Tuborga, suorganizatora festivala, predstavili su ovogodišnji maskirani festival. Kvalitetan i raznolik line-up, atraktivne nove tehnologije i maskirano ludilo glavne su odlike najdugovječnijeg hrvatskog festivala urbane glazbe, koji je ujedno i najveći besplatni događaj ovoga tipa u regiji.

Zahvaljujući aktivnom uključivanju Tuborga u organizaciju, Carnival Party se po prvi put u svojoj bogatoj povijesti sastoji od rock dana i elektronskog dana.  Naime, na Gatu Karoline Riječke u petak 20. veljače od 20.00 - 00.30h svirat će poznati hrvatski pop-rock bandovi : Lollobrigida, Svadbas, Ramirez i Disco'n'action.

Nakon koncerta zabava se nastavlja u brojnim riječkim klubovima. Kultni Palach ugostit će serijal [dramen'beis] gdje dolazi svestrani francuz Undergang, one-man-band koji na nekoliko instrumenata stvara žestoku kombinaciju drum&bassa, breaksa i rocka.

Klub Discordia ima house program, Tunel je u ritmovima jazz-funka, a Indigo i 2 lava također imaju posebne karnevalske programe.  U subotu, 21. veljače,  na istom mjestu od 20,00 svirat će Vitalic, Riton i Les Petits Pilous, a domaće boje branit će ponajbolji hrvatski house DJ Mark Ash i romski band Skandal. Program na Gatu traje od - 03.00, a after partyi održat će se u klubovima Stereo i Discordia. Carnival Party 9 se održava uz podršku Grada Rijeke i TZ Rijeka

Više o izvođačima:

Vitalic

Vitalic je cijenjeni umjetnik kojeg mnogi stavljaju uz bok Daft Punku kao najboljeg francuskog elektronskog glazbenika. S podjednakom lakoćom stvara skladne melodije i moćne techno ritmove, a njegov album OK Cowboy ima kultni status među štovateljima (ne samo) elektronske glazbe. Njegov zvuk  je energična kombinacija techna i electra, a osim s već spomenutim Daft Punkom surađivao je s glazbenicima kao što su Moby, Bjork i Basement Jaxx. Budući da pomno bira gdje će nastupiti, po prvi puta dolazi u Hrvatsku.

Riton

Riton je nedavno proglašen za „UK Man of the Moment", rezident je kultnog manchesterskog Warehouse kluba i redovit gost u najpoznatijim europskim klubovima kao što su Fabric (London), Rex (Pariz) i Panorama Bar (Berlin).  Njegov DJ set je plesna kombinacija housea, disca i electra.

Les Petits Pilous

Les Petits Pilous predstavnici su modernog francuskog nu-rave zvuka koji trenutno žari i pali svjetskom scenom. Surađuju s Justice i BoysNoize, i sviraju eksplozivnu  nu rave-electro-techno smjesu.

Lollobrigida

Najšljokičastiji hrvatski electro bubblegum trash duo, ex-Lollobrigida djevojke Ida i Sanja, više ne nastupaju kao karaoke atrakcija. Uz "manekenke koje pjevaju" VIS Lollobrigida sada tvore i novi članovi: Dino (gitarist Pipsa), Kleemar (iz banda Kleemar) i David (Sphericube). Glasniji, bizarniji i ljepši nego ikada, ovaj čudesan kinky-pop sastav savšen je za Carnival Party ludilo.

Ramirez

Ramirez svira autorski pop-rock s izraženim melodijama, s radom je počeo 2000. godine, a  prvi album, nazvan "Ramirez", izdao je u jesen 2004.  Nakon toga uslijedila je intenzivna koncertna promocija i support Hladnom pivu na turneji širom Hrvatske. Trenutno završavaju treći album „Divovi i kamikaze", koji izlazi početkom ožujka 2009, a  posjetitelji Carnival partyja  imat će se priliku zabaviti  uz premijernu svirku novih pjesama. 

Svadbas

Bend je osnovan 1994. godine. Do sada su izdali 3 albuma (među kojima i kultni "Jug"), radili glazbu za  kazališne predstave, te soundtrackove za "Fine mrtve djevojke" Dalibora Matanića i"Sami"Lukasa Nole. Uspješnica „Treblebass" proglašena je 2006. pjesmom godine na nacionalnim glazbenim nagradama Zlatna koogla i Porin. Svadbas je trenutno u studiju, pa  i od njih možemo očekivati novi materijal na Carnival Partyu.

Disco'n'action

Punk-trance eksplozija za sva osjetila! Ovaj popularni riječki bend vješto spaja sve moguće glazbene žanrove pa ih podjednako vole i rockeri i elektroničari  - baš kao i Carnival Party.


Za više informacija provjerite www.carnivalparty.com

06.02.2009. 09:39:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh