« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Dodijeljeni Grammyji

Alison Krauss i Robert Plant zgrabili pet kipića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Grammy

,

Robert Plant Grammy

,

Grammy 2009

,

Alison Kraus

Album "Raising Sand" Alison Krauss i Roberta Planta osvojio je u nedjelju navečer pet nagrada Grammy, uključujući i onu za album godine.

"Ja sam zbunjen. Nekad bismo rekli da smo se prodali, ali ja mislim da je ovo dobra nedjeljna zabava", rekao je Plant na dodjeli u Los Angelesu.

Pjesma Roberta Planta i Alison Krauss "Please Read the Letter", čiji je producent T Bone Burnett, osvojila je nagradu za snimku godine, još jedan od velikih Grammyja.

Grupa Coldplay nagrađena je Grammyjem za pjesmu godine, za "Viva La Vida".

Istoimeni album "Viva La Vida", osvojio je nagradu za rock album godine.

Dodjelu Grammyja pratila je i drama iza pozornice jer su dva predviđena izvođača, Rihanna i Chris Brown, povučena s dodjele. Chris Brown se u nedjelju predao policiji koja ga je tražila zbog optužbe za nasilje u obitelji. Određena mu je jamčevina od 50.000 dolara, izvijestila je u prijenosu TV mreža CBS.

Jennifer Hudson nagrađena je Grammyjem za najbolji R&B album, a nagradu joj je predala Whitney Houston.

"Želim zahvaliti svojoj obitelji u raju i onima koji su danas samnom. Hvala vam svima", rekla je tronutim glasom Hudson, čija su majka, brat i nećak ubijeni u listopadu 2008.

Snažnom, emotivnom izvedbom svoje nove balade "You Pulled Me Through", Hudson je dirnula publiku na dodjeli.

Zapaženi zajednički nastup imala su četiri slavna repera T.I., Kanye West, Jay-Z i Lil Wayne, a pridružila im se i M.I.A., u visokoj trudnoći ali dajući sve od sebe.

Pokojnom Deanu Martinu dodijeljen je Grammy za životno djelo.

Među izvođačima bio je i Stevie Wonder, koji je nastupio s braćom Jonas, zatim Estelle i Kanye West te Paul McCartney, koji je izveo "I Saw Her Standing There", s prvog albuma Beatlesa "Please Please Me" iz 1963.

Grammy ima više od 100 kategorija, a većina nagrada predaje se prije svečane dodjele.

Lil Wayne, koji je imao najviše nominacija - osam, osvojio je tri Grammyja, uključujući nagrade za najbolju rap izvedbu i najbolju rap pjesmu.

Coldplay, koji je imao sedam nominacija, nagrađen je i za najbolju pop izvedbu dueta ili skupine s vokalima.

Među ostalim dobitnicima su pokojni komičar George Carlin, za najbolji album komedija za "It's Bad for Ya", snimku njegove posljednje HBO predstave. Carlinu, legendi američke stand-up komičarske scene, to je peti Grammy. (hina/metro-portal)

09.02.2009. 08:23:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh